WTCC - D'ASTE NEM AKAR MÉG EGY OLYAN SZEZONT, MINT AMILYEN A 2015-ÖS VOLT

12002866_687116061388590_781184858094659819_n.jpg

WTCC Blog-nak nyilatkozva elmondta Stefano D'Aste, hogy szívesen maradna a Túraautó Világbajnokság mezőnyében, de közel sem a 2015-ös feltételekkel.

Stefano D'Aste 2015 elején tért vissza a WTCC-be egy év kihagyást követően, amolyan ugrás az ismeretlenbe érzéssel, mivel Argentínában először vezetett TC1-es autót, sőt, hova tovább, olyan autót, amely elsőkerék-hajtású, utoljára 2003-ban vezetett. Az olasz pedig egyáltalán nem tudta kipróbálni a Chevrolet Cruze-t, mivel a szerződés a szezonnyitó elő két héttel került aláírásra. D'Aste pedig amiatt is "panaszkodott", hogy tavaly az amúgy kiváló Münnich Motorsport a terepralizásra fektette a hangsúlyt, mégpedig a WTCC kárára, ugyanis egyetlen fejlesztést sem vásároltak tavaly az RML-től, így tulajdonképpen mondhatjuk azt is, hogy a mezőny divatdiktátorának hívott olasz egy 2014-es autóval húzta ki a 2015-ös évet, amely így érthető módon eredményekben sovány volt a számára, miután csak nyolcszor szerzett pontot tavaly, és legjobb helyezése is egy 6. pozíció volt Marokkóból.

A 2007-es privát bajnok a WTCC Blog számára elmondta, hogy nem akar olyan helyzetekbe kerülni és olyan feltételekkel versenyezni, mint tette azt 2015-ben, mindemellett abban reménykedik, hogy most nem közvetlenül a szezonnyitó előtt fog tudni megállapodni bármelyik istállóval. D'Aste elmondta, hogy több csapattal is kontaktban van, és elárulta, hogy a Zengő Motorsportnál is szívesen versenyezne.

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr198286062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása