F1 - 2020-IG MARADNAK A V6-OSOK

drivers-enter-the-first-turn-at-spa-during-the-2015-belgian-f1-grand-prix.jpg

motorsport.com úgy értesült, hogy a Stratégiai Munkacsoport és a Forma-1 Bizottság a mai genfi gyűlés folyamán abban állapodott meg, hogy a jelenlegi V6-os hibridtechnológia 2020-ig marad a Száguldó Cirkuszban.

Ezekben a napokban döntenek arról, hogy miként alakuljon a jövő a Forma-1 számára. A tárgyalások egyik kulcskérdését a motorok tették ki. A 2014-ben érkezett V6-os formula az elmúlt két év folyamán már számos kritikát kapott, mivel bonyolult és roppant költséges.

A motorgyártók pedig belátták, hogy csökkenteni kell a költségeken, főleg annak függvényében, hogy a V6-os motorok 2020-ig a Forma-1-ben fognak maradni. Ezzel pedig abszolút kizárt az alternatív erőforrások érkezése, mint ahogyan arról már tegnap beszámoltunk. Azonban a négy motorgyártó; a Mercedes, a Ferrari, a Honda és a Renault garantálja azt, hogy senki sem fog motor nélkül maradni a következő években.

A céljuk pedig az, hogy az erőforrások árát leszállítsák 12 millió euróra, hogy minden csapat számára elérhető áron legyenek annak érdekében, hogy senki se kényszerüljön arra, hogy motorhiány miatt kiszálljon a Forma-1-ből.

A költségcsökkentés érdekében valószínűleg az a szabálymódosítás is teret fog kapni, miszerint a pilóták a jövőben már csak három erőforrással gazdálkodhatnak büntetlenül. Ez manapság még igencsak nagy gondot jelentene, mivel a tavalyi szezonban csak páran tudták tartani magukat a 4 motoros limithez. Azonban ez a helyzet 2018-ra messze ideálisabb lehet, hogy az FIA Motorsport Világtanács nyugodtan rábólinthat a dologra.

Fotó: redbull.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr448286672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása