F1 - TÚL A TÁRGYALÁSOKON: NEM LESZ ALTERNATÍV MOTOR

15f1-russia-hz7537.jpg

A Stratégiai Csoport az elkövetkező napokban ülésez, és több fontos kérdést is átbeszélnek, többek között pedig eldönthetik, nem lesz alternatív motor a királykategóriában.

Jean Todt FIA elnök, valamint Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa már egy ideje azon dolgoztak, hogy csatlakozzon a sportághoz egy független motorgyártó, amely olcsóbb motorokat gyárthatna, de teljesítményben a gyárak erőforrásainak szintjén lennének, így a kiscsapatok pénzt is spórolhatnának, és teljesítményben is javulhatnának. De természetesen ez a gyári csapatok ellenére van, hiszen az ő érdekeikkel ellen menne ez a megoldás, így ők az első pillanattól fogva nem támogatták ezt a fajta erőforrást. A elmúlt napokban tartott összejövetelen pedig állítólag ennek hangot is adtak, és az FIA feltételeit teljesítve megegyeztek, hogy nem kerül bevezetésre a "kliensmotorként" is emlegetett hajtóegység. 

Az FIA kérése még tavaly novemberben az volt, hogy ha nem akarnak alternatív motorokat, akkor a gyártóknak alacsonyabb áron kell a partnereik rendelkezésére bocsájtani saját erőforrásaikat. Az Auto Bild értesülései szerint a találkozón a Mercedes, a Ferrari, a Renault és a Honda ígéretet tesz, miszerint 2017-től a jelenlegi 18 millió euró helyett az FIA által kért 12 millióért adják majd hajtóegységeiket a partnercsapatok számára. Emellett csak hogy biztosak legyenek a dolgukban, a német lap megemlíti, hogy az említett négy gyártó leveleket is küldött a többi csapatnak, hogy csatlakozzanak az alternatív motorok ellenzői közé, így Bernie Ecclestone és a Nemzetközi Automobil Szövetség nem sok eséllyel szállhat "harcba" az ötletükért. 

Az erőforrás-kérdés mellett több érdekes részletben is megegyezés történhet a keddi genfi ülésen, mint például a tankolás visszahozatala (újonnan megint felmerült e kérdés), és különböző költségcsökkentő intézkedések ügyében - árulta el a szövetség elnöke, Jean Todt.

Fotó: www.f1-fansite.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr198284066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása