WEC - GIEDO VAN DER GARDE RAJTHOZ ÁLL BELGIUMBAN ÉS LE MANS-BAN

f1-united-states-gp-2014-giedo-van-der-garde-sauber-f1-third-driver.jpg

Az egykori Forma-1-es pilóta, Giedo van der Garde a minap nagy örömmel jelentette be közösségi oldalán, hogy versenyzői karrierjét a Európai Le Mans Szériában fogja folytatni, mindemellett a WEC-ben is rajthoz áll két futamon, a belgiumi 6 és a Le Mans-i 24 óráson.

Giedo van der Garde főállású pilótaként csupán egy szezont tudott lehúzni a Forma-1-ben, 2013-ban a Caterham színeiben, melynek autójával esélye sem volt kiugró eredmény elérésére. 2014-ben pedig a Sauberhez csatlakozott tesztpilótaként, és úgy tűnt, hogy 2015-re újra versenyzőként lesz ott a Forma-1-es rajtrácson, ám a hinwili csapat kikosarazta a hollandot Marcus Ericsson és Felipe Nasr kedvéért. Ebből bírósági per robbant ki, sokáig úgy tűnt, hogy a Sauber nem lehet ott a szezonnyitón, de végül a két fél meg tudott egyezni, van der Garde pedig egy 16 milliós kártérítéssel a zsebében hagyta el a gárdát.

Azóta egy párszor felmerült annak lehetősége, hogy újból Forma-1-es lehetőséghez jusson a holland, azonban egyik feltételezés sem vált be, sőt, mint ahogy az ma kiderült, Giedo van der Garde hátrált egy lépést a Száguldó Cirkusztól, ugyanis hétfőn reggel bejelentette, hogy másik versenysorozatban folytatja karrierjét:

"Az a hír járja, hogy végre kimondhatom azokat a szavakat, amit minden versenyző ki akar mondani egy szezonkezdetet megelőzően. Örömmel jelentem be, hogy ebben az évben az ELMS*-ben fogok versenyezni a JOTA Racing színeiben, továbbá részt fogok venni a WEC belgiumi hatórás futamán, valamint a Le Mans-i 24 óráson, mellyel valóra válik az álmom. Gyerünk, remélhetőleg ez egy sikeres kaland lesz."

* ELMS (European Le Mans Series) = Európai Le Mans Széria

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr198262858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása