F1 - ALONSO: A MCLAREN ÉS A HONDA LOGIKUS VÁLTOZTATÁSOKKAL FOGJA ELÉRNI A VÁRT KÉT MÁSODPERCES GYORSULÁST

fernando_alonso_f1_grand_prix_mexico_previews_psdlczzvkazl.jpg

Fernando Alonso, a McLaren spanyol világbajnoka szerint logikus változtatásokkal nagyobb megerőltetés nélkül elérhető az általa korábban említett két másodperces gyorsulás az idei szezonban.

A Honda 2015-ös visszatérése messze nem sikerült úgy, ahogy a japánok és gyári partnerük, a McLaren eltervezte. Az istálló alig szerzett pontokat az idény során, az autó lassú volt, ráadásul annak megbízhatósága is csapnivaló volt, ezért a gyártók bajnokságában csupán a sereghajtó Manort sikerült megelőzniük. Két világbajnok versenyzőjük, Jenson Button és Fernando Alonso próbálták megőrizni hidegvérük, miközben a mezőny végén vergődtek a McLaren-Honda versenyképtelen gépeikkel. Alonso a tavalyi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon azt mondta, az elvárás 2016-ra, hogy legalább két másodperccel gyorsuljon az autó, és erről alkotott véleménye azóta sem változott: továbbra is azt mondja, különösebb nehézségek nélkül el kellene tudni érni ezt a mutatót, hiszen csupán az alapok kijavításával ledolgozható hátrányuk fele. 

A spanyol ma már az mondta az Autosport-nak, a dolgok jelen állása szerint még az is lehet, hogy ennél többet is gyorsulnak majd, mivel az autó minden táján javítanak a tél folyamán.

"Tudjuk, hogy az erőforrás volt a fő problémánk a tavalyi évben, ezért az autó tervezésének filozófiájában nem tervezünk lényeges változtatásokat. Ha minden ilyen módosítás a várt eredményt hozza a versenypályán, akkor komolyat javulhatunk. Ezek a módosítások ráadásul elég logikusak, és fent tartják a motivációt minden alkalmazott számára, akik velem együtt sokat várnak tőlük. Az átélt nehéz időszak alatt is együtt maradtunk és tovább dolgoztunk, ami sokat segített, szóval mindenki motiváltan várja a következő idényt." - fogalmazott 2005 és 2006 világbajnoka. 

 

Fotó: Zimbio.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr948228196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása