WTCC - LOPEZ LE MANS ÉS A DTM FELÉ KACSINTGAT?

wtcc-budapest-2015-race-winner-jose-maria-lopez-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-tourin.jpg

2016 végén a Citroen kivonul a WTCC-ből, így az is megeshet, hogy a széria új csillaga, a kétszeres világbajnok, "Pechito" Lopez is távozhat. Mindenesetre az argentin versenyző szívesen versenyezne a jövőben Le Mans-ban, és a DTM is izgatja.

"Pechito" Lopez a 2013-as argentin hétvégén versenyzett először a WTCC-ben, de a Wiechers Motorsport BMW-jével azonnal csodát tudott művelni, ugyanis élete első futamait az ötödik, valamint az első helyen zárta. 2014-től pedig a szériához újonnan csatlakozó Citroennel folytatta pályafutását, ezzel párhuzamosan az argentin egyeduralma is kezdetét vette, ugyanis könnyedén nyerte meg a világbajnoki címet 2014-ben és 2015-ben, még tapasztalt francia csapattársai, Yvan Muller és Sebastien Loeb sem tudták elkapni a grabancát. Azonban 2016-ban már csak két autót indít a gyári Citroen, amely Lopezé és Mulleré lett, azonban az év végén kiszáll a Túraautó Világbajnokságról a francia márka.

Az Autosport lap számára elárulta, hogy szívesen maradna a franciákkal, azonban hozzátette, hogy a raliversenyzéshez egyáltalán nem áll közel, mivel a Citroen azért száll ki, mivel a WRC-re fog fókuszálni. Amennyiben "Pechito" nem talál helyet a WTCC-ben, vagy kiszáll, akkor a DTM-ben, vagy a Le Mans-i versenyzéssel folytatná karrierjét, főleg utóbbi népszerűsége kezdett el rohamosan növekedni az utóbbi esztendőkben. Sőt, könnyen elképzelhető, hogy már idén indul a WEC egynapos autóversenyen, és akkor hátha 2017-re már a prototípusok kategóriájában találhat helyet.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr968227678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása