WTCC - KÉT AUTÓVAL ÉS HUFF NÉLKÜL FOG NEKIVÁGNI A 2016-OS ÉVNEK A LADA?

wtcc-paul-ricard-2015-nicky-catsburg-lada-vesta-wtcc-lada-sport-rosneft.jpg

Az orosz Championat lap beszámolója szerint a Lada jövőre már csak két autót fog csatasorba állítani, és a világbajnok Rob Huff már nem lesz az istálló tagja.

Egy orosz forrás, a Championat eléggé komoly állításokat fogalmazott meg a Lada jövője kapcsán. A jelentések szerint az orosz gyártó jövőre valamivel kisebb büdzsét fog WTCC-s projektjére szánni, mely azon következménnyel jár, hogy aligha tudnak az oroszok három autót üzemeltetni, tehát a felállás kétautósra fog csökkenni minden bizonnyal. Habár az még felvethet újabb problémákat, hogy egyes szponzori kontraktusokban a megállapodás három autóra vonatkozik.

Ami körül pedig még nagyobb a felfordulás, az a jövő évi pilótafelállás. A hírek szerint Nicky Catsburg marad a Lada Sportnál, miközben Nicolas Lapierre mindössze pár versenyhétvége után távozhat. Rob Huffot pedig rendre a Hondával hozzák össze, de egyelőre még semelyik pilóta kapcsán sem történt hivatalos bejelentés.

Egyébként a Lada a minap kiadott egy közleményt, amely a téli programjukat illeti. Az oroszok a tél folyamán módosítani fognak a futóművön, a kasznin és a kormányzáson. Mindemellett a 380 lóerős turbómotoron is fejleszteni fognak a csapat szakemberei, a vezérlés megváltoztatásával elsősorban. Ezúttal pedig Oroszországban nem fognak új technikát építeni, fennállásuk során először, így a Ladánál érthető módon izgatottan fogják várni a 2016-os esztendőt, melyet megelőzően intenzív tesztprogram kerül beiktatásra.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr408194234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása