F1 - MÉGSEM JÖN AZ ASTON MARTIN?

wec-bahrain-2015-97-aston-martin-racing-aston-martin-vantage-gte-darren-turner-jonathan-ad.jpg

Az Aston Martin első számú embere szerint nincs sok esély a gyár Forma-1-es szerepvállalásához, legalábbis a közeljövőben semmiképp.

A brit cég a Force Indiával került szoros kapcsolatba az ősz folyamán, Vijay Mallya, az indiai istálló csapatfőnöke pedig beismerten konkrét tárgyalásokat folytatott a márka vezetőivel, így egy ideig úgy tűnt, nagy az esély a partnerkapcsolat létrejöttére (a Force India akár csapatuk nevét is megváltoztatta volna az ügy nyélbekötése végett). Andy Palmer, a cég vezetője most azonban az egyik angol lapnak úgy nyilatkozott, kevés az esély a Forma-1-es szerepvállalásra az elkövetkezendő években. 

f1-abu-dhabi-gp-2015-sergio-perez-sahara-force-india-f1-vjm08_1.jpg

Az indok pedig egyszerű: az Aston Martin saját cégük szempontjából sokkal hasznosabbnak tartja a GT bajnokságokat, hiszen a GT3-as és GT4-es versenygépek esetén alkalmazott technológiák sokkal hasznosabbak az utcai autók fejlesztéséhez, mint a formaautók, vagy a prototípusok. 

Ennek ellenére Palmer úgy fogalmazott, még azért "nyitva hagyják az ajtókat a Forma-1 és az LMP1 felé", tehát nincs kizárva, hogy valamikor részt vesznek majd ezen sorozatokban is. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr708194730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása