F1 - HIVATALOS: MÁS INGYENES CSATORNÁRA KÖLTÖZIK A FORMA-1 NAGY-BRITANNIÁBAN

f1-malaysian-gp-2009-bbc-tv-camera.jpg

Költségcsökkentés okán három évvel a Forma-1 közvetítésről szóló szerződését megbontja a BBC Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 Menedzsment (FOM) elnökével. Így a Száguldó Cirkusz Nagy-Britannián belül egy másik ingyenes csatornára vándorol, a Channel 4-re.

A minap hivatalossá vált a hír, miszerint az idei év végén a BBC lemond a Forma-1 közvetítési jogairól, miután a brit csatorna jövőre összesen 214 millió eurót kíván spórolni, ebből 50-et a sportközvetítésekről való lemondás révén. Ennek következménye lett az, hogy a BBC 3 évvel azelőtt bontotta fel kontraktusát, hogy az lejárt volna.

A BBC 2009-ben attól az ITV-től vette a Forma-1-es közvetítések jogait, amely szintén 3 évvel a szerződés lejárta előtt fordított hátat a Forma-1-nek. Attól az évtf1-singapore-gp-2012-david-coulthard-with-eddie-jordan-bbc-television-pundit-and-jake-hump.jpgől kezdve pedig ez a csatorna volt az az egyetlen, melyen ingyenesen lehetett figyelemmel kísérni a versenyeket. A csatorna 2012 óta osztozkodott a közvetítési jogok a Sky Sports F1-gyel, szintén a piszkos anyagiakra hivatkozva.

A BBC az idei évben a 19 versenyből 10-et adott le, mindemellett kiváló színvonalú összefoglalókkal és egyéb műsorokkal igyekezett kielégíteni a nézői igényeket.

Azonban a szigetország ezek után sem marad "ingyenes" Forma-1 nélkül, ugyanis a közvetítési jogokat a Channel 4 kereskedelmi csatorna fogja átvenni, amely jövőre a 21 versenyhétvégéből 10-et fog leadni, ráadásul reklámmegszakítás nélkül. Azonban a csatorna, amely egyelőre 2018-ig kapta meg a jogokat, csak később fogja közzétenni azt, hogy kikkel fog nekivágni a Forma-1-es projektnek.

Viszont az érdekes, hogy a BBC Radio 5 Live a továbbiakban is közvetíteni fogja a Száguldó Cirkusz történéseit, sőt, kontraktusát 2021-ig meg is hosszabbította.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr58188502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása