DTM, FORMULA E - FÉLIX DA COSTA KILÉP A RED BULL KÖTELÉKÉBŐL

dtm-oschersleben-2015-antonio-felix-da-costa-bmw-team-schnitzer-bmw-m4-dtm.jpg

Antonio Félix Da Costa bejelentette, szakít a Red Bull-lal, amely nem adta meg neki a lehetőséget a Forma-1-es bemutatkozásra.

A portugál versenyző 2012 óta volt a Red Bull junior programjának tagja, ez idő alatt pedig szép eredményeket ért el különböző nevelőszériákban. A WSR (World Series by Renault) 3.5-ös kategóriájában két évet is végigversenyzett, valamint egy évet lenyomott a GP3-ban is, és bár egyik szériában sem sikerült bajnoki címet szereznie, több domináns futamgyőzelmet is szerzett, a pályán való versenyzését látva pedig mindenki a következő szupertehetségnek tartotta őt. Azonban a 2013. évi szezon végén Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nem adta meg neki a nagy lehetőséget, azaz az F1-es bemutatkozást. Ezután két évet versenyzett a DTM-ben és a Formula E-ben, ahol tovább élvezte a Red Bull támogatását, most azonban jött a bejelentés: külön válnak útjaik.

"Nem fogok sírni a búcsú miatt, inkább örülök, hogy ennek a márkának a részese lehettem. Vezethettem négy világbajnok autót (a Red Bull Forma-1-es tesztjein - a szerk.), amit Dr. Marko segítsége nélkül nem tehettem volna meg, ezért hálás vagyok érte. Mostantól azonban szeretnék kizárólag a Formula E-re és a DTM-re koncentrálni." - zárta gondolatát a portugál. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr548170092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása