F1 - BAJBAN A KANADAI NAGYDÍJ

f1-canadian-gp-2011-start-action.jpg

Pénzügyi problémák okán immár a Kanadai Nagydíj sorsa is veszélybe került, noha a versenynaptár egyik legkedveltebb futamáról van szó.

Mostanában az anyagi gondok a pályákat sújtják. Idén elmaradt a Német Nagydíj, megkérdőjeleződött a monzai és az austini futam sorsa, most pedig Montrealt is utolérte a sors, a felsorolásban pedig ez már a harmadik pálya, amely komoly tradíciókkal rendelkezik a Forma-1-ben.

A quebeci La Presse lapban látott napvilágot a hír, miszerint anyagi viszontagságok okán gondban van a montreali verseny jövője, ezt később a promóter, Francois Dumontier is megerősítette.

A gond az, hogy a nagydíj szervezői több százezer dollárral tartozik különböző beszállítóknak. Noha Dumontier próbálta lejjebb csillapítani a kedélyeket, hogy nincs olyan nagy probléma, mint azt gondolnánk, elmondta, hogy speciel 2-3 éve jobban aggódott.

Dumontier arra is kitért, hogy a Bernie Ecclestone-nal kötött új kontraktus, amely a futamrendezés jogát egészen 2024-ig meghosszabbította, egy percig sem ideális. Az lenne a legjobb, ha előbukkanna egy jelentős támogató, vagy netalántán rövidesen újra lehetne kanadai pilóta a mezőnyben. Arra, hogy az 1997-es bajnok Jacques Villeneuve után újabb kanadai pilóta kerüljön a Forma-1-be, Lance Stroll a legesélyesebb, aki némi anyagi hátszéllel a jövő évtől a Williams fejlesztőpilótája lesz.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr448155598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása