F1 - BÜNTETŐPONTOKAT OSZTOTT KI AZ FIA A SZEZONZÁRÓ UTÁN

max_alo.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az 55 körös, szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően  két pilótát is büntetéssel sújtott. A versenybírák büntetőpontokat osztottak ki a mclarenes Fernando Alonsónak a  Pastor Maldonadóval való ütközésért, valamint a toro rossós Max Verstappennek, amiért  az ifjú holland többször is figyelmen kívül hagyta a kék zászlós jelzést a futam utolsó szakaszában. 

Alonso Maldonadóval való incidensét a versenyigazgatóság még a futam alatt kivizsgálta, és akkor a spanyol kétszeres világbajnok kapott is egy áthajtásos büntetést, mert kiütötte a rajt után, az 1-es kanyarban lotusos versenyzőtársát. Azonban nem úszta meg ennyivel a spanyol klasszis, ugyanis két büntetőpontot kapott a licencébe, ezzel a szezonzáró után feliratkozott a büntetőponttal rendelkezők listájára.

Max Verstappennek pedig a kék zászló többszöri figyelmen kívül hagyásáért kellett bűnhődnie. Emiatt pedig még a leintés után egy 20 másodperces időbüntetéssel, majd valamivel később 3 büntetőponttal sújtották a versenybírók. Így csak 16.-ként lett rangsorolva a holland, holott a 12. helyen zárta a versenyt. A Toro Rosso holland pilótájának így pedig már 8 büntetőpontja van, és ha összegyűlik a 12 egy év alatt, akkor az illetőt a soron következő futamról automatikusan eltiltja az FIA, szóval résen kell lennie a tinipilótának.

Fotó: Fernando Alonso

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr998125632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása