WTCC - LOPEZ NYERTE AZ ÉV UTOLSÓ IDŐMÉRŐJÉT, MICHELISZ NORBI BELEDÖNGÖLTE A FÖLDBE A GYÁRI HONDÁKAT!

wtcc-losail-2015-jose-maria-lopez-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-touring-car-team.jpg

Az idei évben hetedjére tudott időmérőt nyerni José Maria Lopez, aki a Citroennel Katarban továbbra is 100%-osan teljesít, habár a privát C-Elyseé-vel Mehdi Bennani kis híján nagy meglepetést okozott. A Zengő Motorsport Hondájával Michelisz Norbert szépen teljesített, és miután agyonverte a gyári Civicek pilótáit, a péntek esti futamokat a 6. és az 5. helyről kezdheti meg. 

Katarban a rendhagyó menetrend miatt az időmérő és a szezonzáró futamok időpontját is péntekre tűzték ki a szervezők. A kvalifikáció pedig helyi idő szerint 13:00-kor, még napfényben került megrendezésre. A Q1 hármas Citroen-győzelemmel zárult José Maria Lopeznek, Mehdi Bennaninak és Ma Qing Huának köszönhetően. Michelisz Norbiéknál pedig egészen az utolsó utáni pillanatig pattanásig feszült a hangulat a bokszban, ugyanis amikor a magyar pilóta a harmadik szektorban volt, Nicolas Lapierre egy gyorsabb köridővel kiszorította az első 12-ből. Azonban a zengős versenyző legutolsóként átszelve a célvonalat, feljött hatodiknak és továbbjutott. A világbajnokság ötödik helyén álló, Michelisz Norbertet 19 ponttal megelőző Gabriele Tarquini csak a 14. lett a JAS Hondájával.

A Q2-ben pedig igencsak érdekes alakultak a dolgok. Ugyan José Maria Lopez nyerte a 10 perces második szakaszt a Citroenre, mögötte azonban a Chevrolet-vel Hugo Valente zárt, valamint a más taktikán lévő ladás Nicky Catsburg, a holland pilóta pont Michelisz Norbit ütötte ki a legjobb ötből. Azonban még másik két Citroen is továbbjutott: Loeb és Bennani. Michelisz Norbert időmérős teljesítményének köszönhetően a futamokat a 6. és az 5. rajtkockából kezdheti, míg egy másik riválisa, Tiago Monteiro pedig csak a 11. lett, miután a második futamra pole pozíciót érő 10. helyet John Filippi szerezte meg a Campos autójával.

A Q3-ban Bennani, Loeb, Catsburg, Valente és Lopez gurulhattak pályára, mindannyian 1-1 mért teljesíthettek. Mehdi Bennani egy remek köridőt ment az SLR-Citroennel, gyorsabb volt, mint Lopez az előző szakaszban, ráadásul a kamikaze jelzővel igencsak gyakran illetett marokkóit a Loeb - Valente - Catsburg trióból senki sem tudta megverni. Végül azonban jött Lopez, kinek tarsolyában még volt egy 2:00.947-es idő, mellyel 364 ezredet adott a privát C-Elyseé versenyzőjének.

Közép-európai idő szerint az első futamot 19:30-tól, a másikat 20:40-től láthatjuk élőben.

Az időmérő edzés végeredménye:

wtcc_katar_qs.jpg

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr398118902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása