WTCC - LOPEZ IDEI 10. GYŐZELMÉT SZEREZTE MEG BENNANI ÉS VALENTE ELŐTT, MICHELISZ NORBI 7. LETT

wtcc-losail-2015-jose-maria-lopez-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-touring-car-team_1.jpg

A Citroen kétszeres argentin világbajnoka, José Maria Lopez sima rajt-cél győzelmet aratott a katari első versenyen, ezzel idei 10. sikerét szerezte meg, mögötte a dobogóra az SLR-Citroennel Mehdi Bennani és a Campos Chevrolet színeiben versenyző Hugo Valente állhattak fel a dobogó 2. és 3. fokára. Michelisz Norbert pedig egy 7. helyet szerezett a Zengő Motorsport Hondájával.

A 2015-ös WTCC-szezon utolsó előtti versenyét rendezték meg a katari éjszakában. A közép-európai idő szerint 19:30-kor rajtoló első futamon "Pechito" Lopez indulhatott a pole-ból, az SLR Citroenjével pedig Mehdi Bennani mellőle. Michelisz Norbert pedig a hatodik rajtkockából várhatta a piros lámpák elalvását.

A rajtnál jól rajtolt Lopez, simán megtartotta a vezető pozíciót, míg Mehdi Bennani egy pillanatra elveszítette a második pozíciót Sebastien Loebbel szemben, sőt a kilencszeres WRC-bajnokot még Hugo Valente is megelőzte a Chevrolet-vel. Michelisz Norbert is remekül indult az egyes kanyarban nagy csatában volt Valentével a negyedik helyért, azonban utána váratlan módon visszacsúszott a nyolcadik helyre. A hátsó traktusban pedig Tarquinit forgatták meg, amely után az olasz nem tud előretörni a mezőnyben.

Az első 1-2 kör után azonban nagyon leült a verseny, egyszerűen lehetetlen volt az előzés, akik egymás mögött haladtak, azok konkrétan végigvonatozták a hátralévő 10 kört.

Majd pár kör múlva Michelisz Norbi ölébe pottyant a hetedik hely, miután Lapierre-rel történt valami. A verseny vége felé pedig Valente és Loeb, Ma és Muller meccseltek egymással, azonban pozíciócserére nem került sor.

Így a sorozat első éjszakai versenyén José Maria Lopez diadalmaskodott a Citroennel, megelőzve első citroenes dobogóját megszerző Mehdi Bennanit és az idei harmadik pódiumos helyezésének örülő Hugo Valentét. A negyedik helyen bejött az utolsó előtti WTCC-futamát teljesítő Sebastien Loeb, csapattársai, Ma és Muller előtt. Michelisz Norbert pedig legjobb hondásként lett hetedik, nyolcadikként pedig Monteiro, kilencedikként Catsburg és tizedikként D'Aste ért célba.

A második futam közép-európai idő szerint 20:40-kor rajtol.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr18121102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása