F1 - A PIRELLI SZERINT MÁR AZ ÚJ GUMIK 4 MÁSODPERCES JAVULÁST JELENTENEK

f1-austrian-gp-2015-pirelli-tyre.jpg

Az olasz-kínai gumicég szerint az autók 2017-től már csak az új abroncsokkal is négy szekundumot gyorsulnának.

A 2017-es szabályváltozások a tervek szerint 5-6 másodperces gyorsulást fognak eredményezni, ennek érdekében az első és a hátsó gumik szélessége növekedni fog, míg a leszorítóerő csökkenni. A Pirelli nyitott a módosításokra, ugyanakkor Paul Hembery kikötötte, hogy az új projekt igencsak sok tesztelést igényel.

A szimulációs munkálatok már most megkezdődtek a téren, hogy az aerodinamikai változások miként lesznek hatással a hátsó papucsok viselkedésére, azonban a Pirelli kitart azon tézise mellett, hogy egyes keverékeket csak a pályán, élésben lehet kipróbálni. Hembery elmondta, hogy már a gumiméretek növelése két másodperces gyorsulással jár.

Amennyiben megvalósul a komoly tesztprogram, már a gumik önmagában négy másodperces javulást eredményeznének, az aerodinamikát érintő módosítások nélkül is. Hembery elárulta, hogy a három csapat is adott nekik visszajelzést afelől, hogy át tudnák autóikat úgy alakítani, hogy azok alkalmasak legyen az új abroncsok tesztelésére.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr658097566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2015.11.22. 11:18:00

Még sz.rabb versenyeket nézhetünk. :/

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása