WTCC - HIVATALOS: 2016 VÉGÉN KISZÁLL A CITROEN!

wtcc-termas-de-rio-hondo-2015-jose-maria-lopez-citroen-total-wtcc-citroen-c-elysee-wtcc-yv.jpg

A Citroen Racing csütörtök délelőtt bejelentést, miszerint a 2016-os szezon végeztével elhagyják a Túraautó Világbajnokságot, és jövőre is már csak két C-Elyseé-t állítanak csatasorba a franciák, egyet José Mária Lopezzel, egyet pedig Yvan Mullerrel.

A Citroen 2014-es debütálásuk óta rendre agyonveri a Túraautó Világbajnokság mezőnyét megalázó fölényével, és az elképesztően gyors C-Elyseé-vel. José Maria Lopez pedig sorozatban két világbajnoki címet nyert a franciákkal.

Azonban a PSA Peugeot-Citroen Csoport idén úgy döntött, hogy beszáll a Formula E-be a Virgin csapat oldalán a DS sportmárkával, azonban már ekkor tudni lehetett, hogy a Citroennek be kell áldoznia vagy a WTCC-s, vagy a WRC-s szerepvállalását 2016 végén.

A Citroen jövőre pedig már csak két autóval fog indulni a WTCC-ben az idei négy helyett, mégpedig José Mária Lopezzel és Yvan Mullerrel, ez pedig Ma Qing Hua és Sebastien Loeb távozását jelenti. A kilencszeres ralibajnok által futtatott Sebastien Loeb Racing jövője még tisztázatlan.

Loeb pedig januárban a Peugeottal fog részt venni a Dakaron, utána pedig a francia a Tereprali Bajnokságban fog szerepelni, tehát WTCC-pályafutása két szezon után véget ér.

wrc-rally-wales-gb-2015-kris-meeke-and-paul-nagle-citroen-ds3-wrc-citroen-world-rally-team.jpg

A Citroen pedig a jövő évi WRC-szezon ki fogja hagyni, azonban 2017-től visszatérnek a ralibajnokságba, azaz a WTCC-ből 2016 után ki fognak szállni, három teljes szezon után.

A francia márka egy új autóval fog majd visszatérni a WRC-be a 2017-es szabályváltozások alkalmával, a munkálatokra pedig rászánják a 2016-os esztendőt.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr248091162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása