F1 - VETTELT ÉS RAIKKONENT FOGJA PÁLYÁRA KÜLDENI A FERRARI A SZEZONVÉGI GUMITESZTEN

f1-abu-dhabi-gp-2014-kimi-raikkonen-ferrari-f14-t.jpg

A Ferrari a december 1-jén esedékes gumiteszten Abu Dhabiban két világbajnok versenyzőjét, Sebastian Vettelt és Kimi Raikkonent fogja bevetni Abu Dhabiban.

Az idei Forma-1-es idény november 29-én fog véget érni, az Abu Dhabi Nagydíj leintésekor, azonban ekkor még nem kell véglegesen megválnunk a Forma-1-es autók látványától az idei évre egészen jövő februárig bezárólag, ugyanis december 1-jén idén utoljára pályára gördül a cirkusz az Arab Emírségekben egy Pirelli által megszervezett, zártkapus gumiteszt keretein belül.

A tél kezdetén a csapatok java magyar idő szerint 6-18 óra között fognak a Yas Marina Circuit-en dolgozni, többek között kipróbálásra kerül a Forma-1 hivatalos gumiszállítója által kifejlesztett keverék, az ultralágy gumi. 

A Ferrari pedig máris ismertette, hogy a teszten két tapasztalt világbajnok pilótájuk, Sebastian Vettel és Kimi Raikkonen vezethetik az SF15-T-t, így a mezőny két nagy kaliberű pilótája első kézből fog hozzájutni a gumikkal kapcsolatos információkhoz.

Azonban a teszt zártkapus lesz, tehát sem a nézők, sem a média munkatársai nem lehetnek jelen a gyakorláson, emiatt sokan kritizálták a Pirellit. Fontos még kiemelni, hogy a csapatok a teszt alkalmával semmilyen új fejlesztést nem vihetnek pályára.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr738089338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása