F1 - ILYENEK LEHETNEK A 2017-BEN DEBÜTÁLÓ KLIENSMOTOROK

f1-brazilian-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11.jpg

A ThisIsF1.com jóvoltából megtudhatjuk, milyen paraméterekkel fognak rendelkezni az FIA által szorgalmazott alternatív motorok, melyek valószínűleg 2017-ben kerülnek bevezetésre.

Ahogy azt pár napja megtudtuk, a Nemzetköti Automobil Szövetség valóban komolyan gondolta az alternatív motorok bevezetését, és már várja is a tenderre jelentkezőket. A fent említett oldal cikkéből kiderül, nagyjából milyen teljesítményre számíthatunk az alternatív motoroktól, és mik lesznek az előírások velük kapcsolatban. Van egy pár meglepetés...

Az eddigi hírekkel ellentétben nem 2.2 literes, hanem 2.5 literes ikerturbós erőforrások düböröghetnek majd a kliensmotorokra szert tevő csapatok autóiban. A meglepő az, hogy az eddigi számításokkal szemben nem lesznek annyira elmaradva ezen hajtóegységek teljesítménybeli kapacitásai a nagyobb gyártók 1.6 literes V6-osaitól. Az előzetes várakozások szerint összteljesítményük akár a 870-900 lóerőt is elérheti majd, ráadásul semmilyen korlátozás nem vonatkozik majd rájuk, mint például a maximum 100 kg üzemanyaggal való rajt szabálya, vagy a fordulatszám korlátozása. 

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff máris jelezte, igazságtalannak és helytelennek tartja az FIA ezen intézkedéseit, szerinte ugyanis nem ez a helyes út a mezőny kiegyenlítésében.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr358087764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása