F1 - MERCEDES: ÓVATOSAN AZ ÚJ AERODINAMIKAI SZABÁLYOKKAL!

f1-mexican-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-w06-leads-team-mate-lewis-hamilton-mercede_1.jpg

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff figyelmeztet, nem feltétlenül kivitelezhető biztonságosan az eltervezett 5 másodperces gyorsulás 2017-re.

Az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) és a Stratégiai Csoport azon dolgozik, hogy 2017-ben új aerodinamikai szabályokat teremtve gyorsabbá, nehezen vezethetővé tegyék az autókat, és ezáltal izgalmasabb versenyeket produkáljanak a nézőknek. Az előre tervezett 5 másodperces gyorsulást azonban nem mindenki tartja jó ötletnek, főként biztonsági aggályok miatt. A Mercedes vezetősége, Toto Wolff és Paddy Lowe egész pontosan a gumikra gondoltak. Véleményük szerint nem túl valószínű, hogy a Pirelli képes lesz alkalmazkodni hirtelen ekkora méretű gyorsuláshoz, mert ahogy Lowe mondta: "A Pirellinél sem csodamunkások dolgoznak". Ráadásul az olasz gyártó dolgát még tovább nehezíti, hogy a hátsó gumik mérete is megváltozik, szélesebbek lesznek, ezért még több tapadást nyújtanak majd, tehát még erősebb szerkezetű abroncsokra lesz szükség. 

Wolff szerint az sem igaz, hogy csak az új aerodinamika és a szélesebb gumik hatására 5 másodpercet gyorsulnának a versenyautók. Véleményét azzal igazolta, hogy ha egy szezon fejlesztéseit figyelembe vesszük, akkor jól látszik, hogy Melbourne-től Abu-Dhabi-ig nagyjából 1,5-2 másodperces javulás érhető el az aerodinamika fejlődésével. 

Az osztrák szakember hozzátette, a többi résztvevőnek is elsősorban a biztonságot kéne figyelembe vennie, mikor az újításokról tárgyalnak, nem pedig fejvesztve rohanni az ismeretlenbe (az FIA állítólag utána is fog járni a Mercedes által fejtegetett kérdéseknek a Stratégiai Csoport keddi ülése előtt). Wolff azt is leszögezte, nem azért vannak a drasztikus változtatások ellen, mert így akarják megőrizni jelenlegi előnyüket, és ha a szövetség, valamint a Pirelli biztonságosnak nyilvánítja az autók ily drasztikus méretű gyorsabbá tételét, ők sem fognak ellenkezni. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr58079994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása