F1 - BRÉKING: FELIPE MASSÁT KIZÁRTÁK A BRAZIL NAGYDÍJRÓL!

f1-brazilian-gp-2015-felipe-massa-williams-f1-team.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) utólag diszkvalifikálta a Williams brazil pilótáját, Felipe Massát hazai nagydíjáról, ugyanis a megengedettnél melegebb volt a jobb hátsó gumiabroncs!

A Williams F1 Team brazil versenyzőjét, Felipe Massát illetően már a verseny közben megérkezett az üzenet, miszerint a futam után vizsgálni fogják, ugyanis problémák merültek fel a gumihőmérsékletek terén.

Az FIA technikai delegációja és a versenybírák mostanra végeztek a vizsgálódásokkal, és a döntés pedig az lett, hogy kizárják a hazai versenyéről a brazil pilótát, aki ezzel egy 8. hellyel lett szegényebb. A pontos ok pedig a következő volt: a jobb hátsó gumi hőmérséklete nem felelt meg annak, mint amit a hivatalos gumiszállító előre meghatározott. Számokban kifejtve: 137 °C-os volt a jobb hátsó abroncs futófelülete, a megengedett maximum 110 °C helyett. Ezzel pedig Massáék megszegték a Forma-1 Technikai Szabályzatának 12.5.1-es cikkelyét, a Forma-1 Sportszabályzatának 3.2-es pontját, valamint az FIA Nemzetközi Sportkódexének 12.1.1.i bekezdését.

Ennek köszönhetően pedig a 9. helytől lefelé mindenki nyer 1-1 pozíciót, tehát a pontszerző zónát a Grosjean - Verstappen - Maldonado hármas zárja.

FRISSÍTÉS: Azonban a Williams nem hagyja annyiban az FIA döntését, a grove-iak már be is nyújtották a fellebbezést!

FRISSÍTÉS 2: A Williams visszavonta fellebbezését, annak dacára, hogy a csapat be tudta volna bizonyítani az igazát - legalábbis elmondásuk szerint,

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr68081278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása