F1 - ZÁRT AJTÓK MÖGÖTT ZAJLIK MAJD A PIRELLI ÉVZÁRÓ TESZTJE

f1-british-gp-2015-pirelli-show-tyres.jpgA médiától elzártan, zárt kapuk mögött tartják meg Abu Dhabi-ban a gumiszállító tesztjét.

Pár nappal ezelőtt az FIA (nemzetközi Automobil Szövetség) jóváhagyta a Pirellinek kérésüket, miszerint rendezhetnek egy gumitesztet az év utolsó futamának helyszínén, a versenyhétvégét követő keddi napon, azaz december elsején. A teszt 12 órás lesz, köszönhetően a Yas Marina Circuit kivilágíthatóságának (a szezonzáró verseny is javarészt villanyfény alatt zajlik majd), a Pirelli pedig elviszi a jövő évre tervezett ultralágy keverékét is, melyet főként az utcai helyszínekre fejlesztettek ki olaszországi gyárukban. A teszten egyelőre úgy tűnik, csak a Manor istálló nem vesz részt.

A Pirelli úgy döntött, nem tárja a nyilvánosság elé a tesztet, így a média sem juthat a pályakapukon belülre az adott napon. Ennek olyan szempontból nem örülhetünk, hogy semmilyen adatot nem kapunk majd az új gumikeverék tesztjéről, de a részt vevő pilóták valószínűleg még jobban bánják a Pirelli döntését, mivel nagyrészt fiatalok vezetik majd az autókat, akik imidzsén sokat javíthatna, ha pozitív hírek jelennének meg róluk a médiában egy sikeres tesztnap után. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr458079082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása