F1 - ROSBERG SOROZATBAN ÖTÖDJÉRE A POLE-BAN, DE MÉGIS A MCLAREN VITTE A SHOW-T INTERLAGOSBAN!

kvali2.jpg

Sorozatban ötödik alkalommal indulhat az első rajtkockából Nico Rosberg a Mercedesszel, miután századokkal, de megverte a csapattársát, Lewis Hamilton. A harmadik helyen pedig (szinte már szokás szerint) Sebastian Vettel zárt. A show-t pedig a McLaren versenyzői vitték!

ctyhztnucaa44gn.jpg

Idén hatodjára, és sorozatban ötödjére szerezte meg a pole pozíciót Nico Rosberg a Mercedesszel, aki a brazíliai időmérő edzést is az első helyen zárta, miután 1:11.282-es idejének révén 78 ezreddel megverte brit csapattársát, Lewis Hamiltont. Az Ezüst Nyilak mögött pedig a ferraris Sebastian Vettel és a williamses Valtteri Bottas zártak a 3-4. pozíciókban, mögöttük Kimi Raikkonen az ötödik helyen, Nico Hülkenberg pedig a hatodikon, megelőzve a red bullos Daniil Kvyatot. Utóbbi három pilóta pedig 1-1 helyet előrébb fog majd lépni a vasárnapi rajtrácson, köszönhetően Valtteri Bottas büntetésének. A hazai közönség előtt ezúttal nem jött össze a nagy villantás a williamses Felipe Massának, ugyanis csak a nyolcadik legjobb időt autózta. A TOP 10-et a red bullos Daniel Ricciardo és a toro rossós Max Verstappen zárták, azonban az ausztrál pilóta szintén hátrasorolásra kerül motorcsere miatt. 

ctyud1jveaaa1sp.jpgA szintén hazai színekben versenyző Felipe Nasr a 11. pozícióban végzett a Sauberral, ám nem biztos, hogy meg is tarthatja ezt az előkelő helyezést, mivel a Q1-ben feltartotta Felipe Massát, aki emiatt kis híján kiesett. Carlos Sainz Jr. a Toro Rossóval a 12. lett, a force indiás Sergio Perez pedig most nem tündökölt úgy, ahogyan az előző versenyhétvégék folyamán, csupán a 13. leggyorsabbként zárt az időmérőt. A másik sauberes, Marcus Ericsson a 14. helyen zárt, megelőzve azt a lotusos Romain Grosjeant, aki akár nagy meglepetést is okozhatott volna, ám besokallt a 6-os kanyarban, kicsúszott a bukótérbe, amivel kinyírta a gumijait, és az időmérőjét is.

3326265.jpgIgaz, a mai teljesítményen egyáltalán nem látszik, de mégis a két mclarenes produkálta a legnagyobb show-t Interlagosban. Miután leállt a hétvége folyamán másodjára is az autó Fernando Alonso alatt, a spanyol pilóta perceken át élvezte a brazíliai napfényt. Majd valamivel később Fernando Alonso és Jenson Button felálltak brahiból a dobogóra, ezzel pedig "végrehajtották" a csapat korábbi ígéretét, miszerint év végéig meg lesz az idei első dobogós helyezés. :-D Button 17. lett, Alonso pedig mért kört sem tudott abszolválni.

 A 71 körös Brazil Nagydíj pedig holnap 17:00-kor fog elrajtolni közép-európai idő szerint, a fejleményekről pedig a Braking News F1 élőben fog tudósítani.

Az időmérő edzés végeredménye:

ctyajqqwwaaynjx.jpg

Fotó: motorsport.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr618078284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása