FORMULA E - DUVALÉ A SZABADEDZÉS, AZONBAN AZ IDŐMÉRŐN BUEMIÉ LETT A POLE!

formula-e-putrajaya-eprix-2015-sebastien-buemi-renault-e-dams.jpg

Megkezdődött a Formula E malajziai "hétvégéje": a szabadedzésen még a Dragon francia pilótája, Loic Duval volt az első helyen, az időmérő edzésen azonban beigazolódott a papírforma, és az idei második első rajtkockás indulás is az e.dams-os Sebastien Buemi birtokába került.

Szabadedzés

A 75 perces szabadedzés kétszer is félbeszakításra került piros zászlóval. Először egy reklámtábla leszakadása miatt, másodjára azért, mert a 7-es kanyarban az egyik csavar kiállt a kerékvetőből. Ami pedig a végeredményt illeti, 1:20.1-es idővel a dragons Loic Duvalé lett az edzés elsőség, megelőzve a pekingi hétvégén taroló e.dams-os Sebastien Buemit. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán az Abt csapat képviseltette magát, nagy meglepetésre Daniel Abt révén. A 4. helytől a 10. pozícióig pedig így alakult a sorrend: Bird, Di Grassi, Heidfeld, Da Costa, Vergne, Senna, Sarrazin.

Időmérő edzés

Az időmérő edzésre azonban már helyreállt a világ rendje, és az e.dams visszatért a vezető pozícióba, Sebastien Buemivel, aki az eddigi kettő megszerezhető pole pozícióból a másodikat is megkaparintotta, egy 1:20.196-os idővel. Mögötte az első ötben azonban nem a várható sorrend alakult ki. Az első sorban Buemi mellől a venturis Stephane Sarrazin indulhat, míg a második rajtsorba a dragonos Loic Duval, valamint az aguris Antonio Félix Da Costa kvalifikálta magát. A legjobb ötöt pedig Nico Prost zárta az e.dams másik autójával. A legjobb tízet Di Grassi, D'Ambrosio, Frijns, Senna és Abt tették teljessé. Csalódást keltő teljesítményt nyújtott a DS Virgin Racing és a NEXTEV TCR. A Citroen által támogatott konstruktőr pilótái, Vergne és Bird csak a 13-14. helyen tudtak végezni, míg a kínai istálló versenyzői, Piquet Jr. és Turvey csak az andrettis Simona de Silvestrót tudtak megverni, így csak a 16-17. pozíciókból vághatnak a maláj ePrix-nek.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr938056720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása