F1 - NICO ROSBERG NYERT MEXIKÓBAN HAMILTON ÉS BOTTAS ELŐTT!

f1-mexican-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-team_1.jpg

A Mercedes német pilótája, Nico Rosberg magabiztosan uralta a 71 körös mexikói futamot, melyet megnyert csapattársa, Lewis Hamilton és a Williams finn pilótája, Valtteri Bottas előtt!

A 71 körös Mexikói Nagydíj közép-európai idő szerint 20:00-kor rajtolt. Az időjósok noha jósoltak valamennyi esőt, ám az nem jött meg, sőt, teljesen száraz futamot láthattunk.

f1-mexican-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-w06-leads-team-mate-lewis-hamilton-mercede_1.jpg

A pole pozícióból Nico Rosberg indulhatott, míg Lewis Hamilton a második helyről várhatta a piros lámpák elalvását. A startnál a Mercedes németje jól jött el, a leheletnyit beragadó angol csapattársának esélye sem volt őt megtámadni az első kanyarban, így Rosberg az első, és egyik legfőbb feladatát teljesítette, és megőrizte a vezetést, a harmadik helyen pedig a Sebastian Vettelt lerajtoló Daniil Kvyat fordult el a Red Bull-lal.

f1-mexican-gp-2015-sebastian-vettel-ferrari-sf15-t-with-a-puncture-on-the-opening-lap-of-t.jpg

A Ferrari német pilótájának nagyon rosszul jött ki az első kanyar, ugyanis koccant Daniel Ricciardóval, melynek következtében defektet kapott, így máris a bokszba kellett hajtani, ahogy a mclarenes Fernando Alonsónak, ám a spanyolnak végleg, mivel az MP4-30-asában elszállt az MGU-H.

A két Mercedes ezután brutálisan faképnél hagyta a mezőnyt, köztük a különbség 1-2 másodperc között volt konstansan. A Williamsek pedig nagyon hamar, már a 9-10. körben jöttek első bokszkiállásukra, majd lassacskán a középmezőny többi tagja is.

csv-mnhwcaew9ol.jpg

Mindeközben Sebastian Vettel megkezdte a felzárkózást, már a 11. helyen autózott, amikor is a 18. körben megforgott a 7-es kanyarban a Ferrarival, melynek köszönhetően nem csak több pozíciót veszített, hanem gumijait is valamilyen szinten leírta.

csv_mzqwoaysvhe.jpg

A négyszeres világbajnok csapattársa, Kimi Raikkonen is felzárkózását teljesítette, amikor a hatodik helyen Valtteri Bottasszal csatázott. A 23. körben a két finn versenyző Oroszországhoz hasonlóan összeütközött, a 2007-es világbajnok jobb hátsó felfüggesztése tropára ment, és kiesett.

Az élmezőnyből a két Mercedes a 30. kör környékén abszolválta első bokszkiállást, miközben Kvyat maradt harmadik helyen, addig ausztrál csapattársa, Ricciardo megkapta maga elé mind a két Williamst. Majd óriási meglepetésre a Mercedes a 47., valamint a 49. körben újra kirendelte pilótáit a bokszutcába biztonsági okokból, Rosberg és Hamilton pedig friss közepeseket kapott az utolsó harmadra.

cswjdtxwiai8zdt.jpg

Azonban az 52. körben pályára lépett a biztonsági autó, miután Sebastian Vettel esés-kelése a TecPro-falban ért véget a 7-es kanyarban, ahová körhátrányban csúszott ki, ezzel pedig idén először fejezett be idejekorán futamot a négyszeres világbajnok, és a 2006-as Ausztrál Nagydíj óta először betlizett mind a két Ferrari!

A biztonsági autós fázis után az utolsó 14 körnek Rosberg, Hamilton, Kvyat, Bottas, Ricciardo sorrendben vágott neki a mezőny, Valtteri Bottas pedig simán megelőzte a Red Bull orosz pilótáját, és átvette a harmadik helyet.

Rosberg és Hamilton ismét meglógtak az első két helyen, az üldözőket az utolsó 15 körben közel 15 másodpercre szakították le, a két riválist pedig csak nagyjából 1 másodperc választotta el, azonban Hamiltonnak már esélye sem volt arra, hogy német csapattársa közelébe férkőzzön.

f1-gp-de-mexico-2015-podio-primer-lugar-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-segundo-lugar-lewis-h.jpg

A hibátlan teljesítményt nyújtó Nico Rosberg pedig megnyerte a Mexikói Nagydíjat a Mercedesszel, és megszerezte idei 4., és pályafutása 12. győzelmét, a német pilóta utoljára Spielbergben tudott győzedelmeskedni. A második helyen a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton ért célba, megelőzve a Montreal után újra dobogón végző williamses Valtteri Bottast. A Red Bullok végül ugyanott végeztek, ahonnan indultak: Kvyat a negyedik lett, Ricciardo az ötödik, megelőzve Felipe Massa Williamsét.

A Force Indiák dupla pontszerzés távozhatnak Mexikóvárosból, ugyanis Nico Hülkenberg a sok kudarcos futam után egy szép 7. helyet szerzett, megelőzve a helyi kedvencet, Sergio Perezt, akit a közönség óriási ovációval fogadott a befutó pillanatában. Max Verstappen a kilencedik helyre hozta be a Toro Rossót, megelőzve a pontszerzők névsorát záró Romain Grosjeant, valamint a másik Lotusszal kis híján a falnak ütköző Pastor Maldonadót.

Az idei világbajnokságból már csak két verseny van hátra, a következőt két hét múlva Interlagosban fogják megrendezni.

A Mexikói Nagydíj végeredménye:

cswrp5cukaanbfm.jpg

Fotó: motorsport.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr888042488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása