F1 - A RED BULL-NAK TOVÁBBRA SINCS MOTORJA JÖVŐRE, AZ FIA MEGPRÓBÁL SEGÍTENI A CSAPATNAK

f1-mexican-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11_1.jpg

Lejárt a határidő, és a Red Bull, valamint a Toro Rosso továbbra is motor nélkül vannak, azonban még nincs veszve semmi sem, főleg, hogy az energiaitalosok rusnya helyzetén a Nemzetközi Automobil Szövetség is megpróbál segíteni.

A helyzet már mindenki számára ismert, miszerint a Red Bull és a Toro Rosso a nyár végén szakított a Renault-val, és azóta sincs másik motorpartnere a két istállónak a 2016-os szezonra, másik két csapat, a Lotus és a Manor is ebben a cipőben jár, de mindenki csak az energiaitalosokkal foglalkozik, igaz őket nem anyagi gondok vetették ide, ellentétben az enstone-iakkal és a dinningtoniakkal.

A Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz korábban október végéig adott ultimátum új motorbeszállító fellelésére, egyelőre úgy tűnik, hogy ezen határidőből kicsúszott a két csapat. Szombaton Christian Horner pár órával a határidő lejárta előtt elmondta, hogy még nincs vége a hónapnak, ugyanakkor senkire sem erőltethetnek rá egy kényszerházasságot.

A McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier úgy véli, hogy a Red Bull a felelős a kialakult helyzete miatt, mindemellett hozzátette, hogy a Forma-1-ben senki sem karitatív, segítő szervezetként üzemel. A francia azt is hozzátette, hogy nekik el kell fogadniuk, ha esetleg a motorgyártójuk, a Honda úgy dönt, hogy egy másik csapatot is ellát motorokkal. Sőt, ez még segítene is a japánoknak a fejlesztési munkálatok felgyorsításában, hiszen a négyszeres világbajnok csapatnál tapasztalt, profi szakemberek dolgoznak.

Mindeközben az FIA elnöke, Jean Todt a motorsport.com hasábjain megerősítette, hogy a szövetség minden megpróbál annak érdekében megtenni, hogy a Red Bull és a Toro Rosso jövőre is ott legyenek a rajtrácson.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr708041948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása