F1 - A RED BULL BIZTOS VOLT BENNE, MERCEDES ERŐFORRÁSOKKAL FOLYTATHATJA 2016-BAN

f1-united-states-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11.jpg

Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura elárulta, a Red Bull biztos volt benne, hogy megkapja a Mercedes motorjait, ezért szakított a Renault-val.

A bikások csapata továbbra sem tudja, vajon lesz-e erőforrásuk 2016-ban, és ha lesz, melyik gyártótól kapják azt. Ecclestone elárulta, Christian Hornerék úgy bontották fel a Renault-val érvényben lévő szerződésüket, hogy közben biztosak voltak már benne, jövőre a Mercedes erőforrásaival versenyezhetnek. Mint később kiderült, a helyzet egyáltalán nem ez lett, hanem az, hogy a végén még a Ferrari sem merte bevállalni a Red Bullt, így egyelőre motor nélkül maradtak, és az egyetlen esélyük a Renault-val való maradás, de mind a két érintett fél elmondta, nem gondolják, hogy az elmúlt másfél év fényében tudnák-e együtt folytatni. A Mercedes egyébként továbbra is kitart véleménye mellett, miszerint nem miattuk, hanem a Red Bull miatt szakadtak meg a tárgyalások, a németek ugyanis hosszútávú együttműködést terveztek, és voltak feltételeik, melyek ismertetése után már nem kereste fel őket az energiaitalos alakulat vezetősége. 

Bernie Ecclestone azonban elmondta, szerinte az is lehetséges forgatókönyv, hogy a Red Bull kihagy egy szezont annak érdekében, hogy 2017-ben versenyképes erőforrást használhassanak. Pletykák szerint a Dietrich Mateschitz által tulajdonolt istálló már tárgyalásokat is folytatott a Volkswagen konszern tagjaival egy esetleges motorpartneri szerződés kapcsán. Bárhogy is legyen, Ecclestone kiemelte, ha kilépnek, a Forma-1 visszavárja a Red Bull csapatát.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr628030378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása