F1 - ROSBERG NYERTE A CSONKA IDŐMÉRŐT AUSTINBAN!

f1-united-states-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1.jpg

Nico Rosberg nyerte a Q3 nélküli időmérő edzést Texasban, a Mercedesnek pedig Lewis Hamilton második helye révén ismét megvan az első sor!

A tegnapi mostoha körülmények miatt helyi idő szerint vasárnap reggelre halasztották a kvalifikációt, ám az időjárás korántsem javult annyit, mint amennyit kellett volna, így ugyan rizikós feltételek között, de megrendezték az időmérő edzést, magyar idő szerint 15:00-ás kezdéssel.

cskxlv2uwaayp0n.jpg

A Q1-et már 7 perc elteltével meg kellett szakítani, ugyanis Carlos Sainz Jr. elvesztette uralmát Toro Rossója felett a 3-as kanyarban, és a TecPro-falnak csapódott. A spanyol szerencsére nem sérült, míg autóján az orrkúp, valamint a két első felfüggesztés tropára ment. Az újraindítás után pedig folyamatosan változott a sorrend, végül az utolsó utáni pillanatban Daniel Ricciardo nyerte meg az első felvonást a Red Bull-lal. A Ferrari németje, Sebastian Vettel a 15. helyen pedig éppen csak továbbjutott, miután egy kicsit lekoccolta a falat, de még vissza tudott térni a depóba a négyszeres világbajnok. A kiesőzónába pedig Carlos Sainz Jr.-hoz a két Manor és a két Sauber csatlakozott.

csldnnywcaa1ibh.jpg

A Q2-ben pedig még jobban rázendítettek az égiek, és a pilóták autóin is már valamelyest elvesztették tapadásukat az esőgumik, emiatt rengeteg volt a kicsúszás, legfőképpen a 10-es kanyarban. A szakasz elején Nico Rosberg odapörkölt egy kemény, 1:56.824-es köridőt, melyet már senki sem tudott megdönteni, sőt a pilóták a körülmények számottevő rosszabbodását követően már saját köridejeiket is alig, vagy semennyire sem tudták megjavítani. Az FIA pedig végül úgy döntött, hogy a Q3-at a fokozódó eső miatt eltörli, így a pole pozíció Nico Rosbergé lett az Egyesült Államokban, a német pilóta idén negyedik alkalommal várhatja majd a piros lámpák elalvását a rajtrács legelejéről. A Mercedes első sorát pedig Lewis Hamilton második helye tette teljessé, a mezőny egyik legnagyobb esőmenőjének tartott angol pilóta 105 ezredre, de kikapott Nico Rosbergtől. Daniel Ricciardo pedig idén másodjára tudott a legjobb háromban zárni időmérő edzésen, noha az ausztrál hátránya már egy másodpercnél is magasabbra rúgott. A negyedik helyen a másik Red Bull-pilóta, Daniil Kvyat zárt. A két ferraris, Vettel és Raikkonen az 5. és a 8. helyen zárt, ám az olasz istálló mindkét pilóta "játékszerében" kicserélte az erőforrást még a hétvége előtt, aminek következtében mindketten 10 rajthelyes hátrasorolásban részesülnek, tehát a két világbajnok csak a 15., valamint a 18. rajtkockából várhatja az idei 16. futamot. A két SF15-T közé a két Force India fért be Perezzel és Hülkenberggel, míg a TOP 10-et a williamses Felipe Massa, valamint a toro rossós Max Verstappen zárta.

Az időmérő edzés végeredménye:

csk_dugweae0ql9.jpg

Fotó: motorsport.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr788020567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása