F1 - HELYI IDŐ SZERINT LEGKÉSŐBB 10:00-IG KEZDŐDHET MEG AZ IDŐMÉRŐ

f1-united-states-gp-2015-an-f1-umbrella.jpg

Charlie Whiting egyértelműen kijelentette, hogy az időmérő edzésnek helyi idő szerint legkésőbb délelőtt 10:00-ig el kell rajtolnia. A Forma-1 történetében negyedjére fordult elő az, hogy vasárnapra tették át az időmérő edzést.

Tegnap több, mint három órán át várakoztunk, mikor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) úgy döntött, hogy nem fogja tovább félóránként halasztgatni a lehetséges kezdést, így az időmérő edzés át lett helyezve vasárnapra.

A Forma-1 történetében most negyedjére történt meg ez. A 2004-es japán, a 2010-es japán és a 2013-as ausztrál hétvégén is vasárnap rendezték meg a kvalifikációt. Ugyanakkor még korántsem biztos, hogy alábbhagy az eső a kvalifikációra, noha arra van még esélyünk, hogy a versenyt szárazon megússzuk.

Whiting szombat este Austinban leszögezte, hogy ezúttal csak órányi mozgástér áll rendelkezésükre, tehát a Q1-nek helyi idő szerint legkésőbb 10:00-kor el kell rajtolnia, amennyiben az időjárás megkegyelmez az Austinban lévőknek.

A Parc Fermé-szabályon is módosítottak kivételesen, ezúttal a csapatok szombat este is nyugodtan dolgozhattak autóikon, továbbá az eredeti beállításokon is lehetett módosítani, melyeket még a szombati kvalifikációig véglegesíteni kellett. Azonban vasárnap az időmérő és a futam között tilos lesz hozzányúlni az autókhoz, tehát nagyon el kell találni a beállításokat, mert jelenleg esős időmérőre és száraz futamra van kilátás. Az aerodinamikán és a futóművön még időjárás-változás esetén sem lehet változtatni, ez alól csak a szárnyállítás kivétel. Amennyiben ismételten elmarad az időmérő, akkor valamivel a depó elhagyása előtt kell dönteni a beállításokról.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr148019597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása