F1 - VAN, AKI SZERINT NEM HOZNAK MAJD JOBB VERSENYEKET A 2017-RE TERVEZETT ÚJÍTÁSOK

f1-russian-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing-rb11-at-the-start-of-the-race.jpg

Gary Anderson, volt autótervező és mérnök az Autosport című lapnak nyilatkozva elárulta, szerinte miért nem hozzák majd a várt előrelépéseket a két év múlva bevetni kívánt "forradalmi" újítások.

A korábban a Jordan istállónál dolgozó mérnök elárulta véleményét, miszerint a Forma-1 2017-es szezonjában bevetni kívánt fejlesztések nem feltétlenül hozzák majd meg a várt előrelépéseket. Ezek az újítások közé tartoznak a szélesebb abroncsok, a szélesebb és agresszívebb külsejű autók, valamint az aerodinamikai hangsúly újbóli megnövelése. Anderson szerint viszont ezek közül csak a szélesebb hátsó gumiknak lenne értelme, ahhoz pedig, hogy a többinek miért nem, magyarázatot is adott.

Elmondása szerint az aerodinamikai fejlettség miatt csak még nagyobb különbségek alakulhatnak ki egyes csapatok között, ráadásul a megnövekedett tapadás miatt még nehezebb lesz követni az elöl haladó autót, ezért a brit szakember nem is érti, ezzel miért próbálkoznak a Stratégiai Csoport tagjai. A szélesebb autók pedig ugyan kívülről nézve nem jelentének nagy különbséget, tehát nem lenne "modernebb", agresszívabb a külseje a kocsiknak, de szélesebbek lennének, ami főleg a monacói és a magyar versenypályákhoz hasonló szűk helyszíneken az előzés minimális lehetőségét is elvenné. 

A hátsó abroncsok szélesítése viszont szerinte is jó ötlet, ezáltal ugyanis sokkal jobb lesz a tapadás, ami elveszi az aerodinamika egy részének szerepét, tehát könnyebb lenne egymást követni a versenypályán, hogy aztán szorosabb küzdelem alakulhasson ki a mostaninál. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr498013409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása