MOTOGP - MARQUEZ AZ UTOLSÓ KÖRBEN NYERTE MEG AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJAT LORENZÓVAL SZEMBEN, IANNONE A DOBOGÓN, ROSSI 4. LETT!

motogp-australian-gp-2015-marc-marquez-repsol-honda-team_1.jpg

Elképesztő futamot produkált a MotoGP mezőnye Ausztráliában: Marc Marquez az utolsó körben vette át az első helyet Lorenzótól, a dobogóra pedig még Andrea Iannone állhatott fel, aki a verseny folyamán az év előzését mutatta be Marquezzel és a végül 4.-ként záró Rossival szemben!

Közép-európai idő szerint reggel 7-kor vette kezdetét az ausztrál futam, a pole pozícióból pedig Marc Marquez indulhatott. A piros lámpák elalvását követően a ducatis Andrea Iannone vette a vezetést, amit megpróbált megakadályozni a Yamaha spanyolja, Jorge Lorenzo, ám nem járt sikerrel a kétszeres világbajnok. A repsolosok pedig a 3-4. helyen csatázgattak.

Nemsokára fordulat történt az élen: Lorenzo vette át a vezetést Iannone-tól, miután az olasznak gondokat okozott egy sirály, konkrétan el is ütötte a madarat. Lorenzo végül a 4. körben tudta magabiztosan kézbe venne a verseny vezetését. Utána Marquez és a világbajnoki pontverseny éllovasa, Valentino Rossi is megelőzte az olaszt.

Ezt követően Marquez és Rossi kezdtek el viaskodni a dobogó második fokáért, melynek köszönhetően nem tudtak közeledni Lorenzóra, de Iannone-t sem tudtak leszakítani magukról. Azonban a Marquez - Rossi páros némi egérutat nyert Iannone-val szemben, így Lorenzo-hoz némileg közelebb kerültek, ám nemsokára újra kialakult a kiindulási helyzet, hogy Lorenzo elnyúlt a duótól, de Iannone újra megérkezett arra.

Marquez nemsokára hadjáratot indított a futamgyőzelemért, így a két olasz már csak Marquez motorjának a hátulját nézhette, a Repsol spanyol világbajnoki címvédője pedig rövidesen megérkezett Lorenzóra, 10 körrel a leintés előtt pár másodperc erejéig át is vette a vezetést a yamahástól, azonban Lorenzo könyörtelenül előzte vissza a Repsol Hondát, miután látta, hogy a Rossi - Iannone páros rohamléptekben közeledik.

Az utolsó körökben pedig valami folytán a 2-3-4. helyen Marquez, Rossi, Iannone sorrend alakult ki, ám a ducatis rövidesen felkavarta az állóvizet, és egy zseniális mozdulattal került Rossi és Marquez elé! Íme a felvétel Iannone parádés kettős előzéséről:

Az utolsó kört Lorenzo kényelmes előnnyel kezdte meg, azonban Marquez vérszomjasan közeledett a yamahás riválisra, majd néhány kanyarral a vége előtt megelőzte őt, és átvette a vezetést, illetve a győzelmet Lorenzótól! A harmadik helyre pedig Iannone hozta be a Ducatit, miután a véghajrában megelőzte Rossit, ezzel a yamahás "Doktornak" 11 pontra zsugorodott a hátránya. A kvartett mögött Pedrosa lett az ötödik, megelőzve a suzukis Vinalest, a TOP 10-et pedig Crutchlow, az Espargaro-fivérek, valamint Smith zárták.

Már csak két futam van hátra az idei bajnokságból, jövő héten Malajziában csap össze a mezőny! Az idei VB-cím sorsa pedig immár egyértelműen a Rossi - Lorenzo duó között fog eldőlni, miután Marqueznek a matematikai esélyei is elfogytak.

Az Ausztrál Nagydíj végeredménye:

vegeredmeny_motogp.jpg

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr57986553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása