FORMULA E - A TEAM AGURI BEJELENTETTE A MÁSIK PILÓTÁJÁT IS, TELJES A MEZŐNY!

gp2-sochi-2015-nathanael-berthon-daiko-team-lazarus.jpg

Az utolsó építőkocka is a helyére került a Formula E 2015/2016-os rajtrácsán, miután a Team Aguri egy héttel a pekingi szezon előtt megerősítette, hogy Antonio Félix Da Costa csapattársa Nathanael Berthon lesz.

A Team Aguri az a csapat, aki a legtovább várt azzal, hogy bejelentse 2015/2016-os pilótafelállását, de végül 7 nappal a pekingi szezonnyitó előtt kiderült, hogy ki lesz Antonio Félix Da Costa csapattársa a japán csapatnál. Az a Nathanael Berthon lesz az Aguri alakulat másik pilótája, aki négy teljes szezont húzott le a GP2-ben, és futamot is nyert a Forma-1 előszobájaként emlegetett sorozatban. Ám végül Berthon versenyzői karrierje a Formula E-ben folytatódik, a francia a nyári kollektív teszt folyamán már vezette a Team Aguri autóját, amelyben a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Spark STR_01E motor fogja dübörögni, miután a japán csapatnál nem készült egyéni fejlesztés.

Egy igencsak erős 20 fős mezőny állt össze a második szezonra. A tavaly VB-tabella első 12 helyezettje egytől egyig az idei mezőnynek is tagja lesz, és melléjük pedig olyan pilóták csatlakoztak, mint a szókimondó Forma-1-es világbajnok Jacques Villeneuve, vagy a királykategória egyik legnagyobb reménységének kikiáltott Robin Frijns. A 20 pilótából 12 korábban már a Forma-1-et is megjárta.

Íme a 2015/2016-os mezőny:

ABT Schaeffler Audi Sport Lucas di Grassi Daniel Abt
Andretti FE Team Simona de Silvestro Robin Frijns
Dragon Racing Jerome D'Ambrosio Loic Duval
DS Virgin Racing FE Team Sam Bird Jean-Éric Vergne
e.dams Renault Nicolas Prost Sebastien Buemi
Mahindra Racing FE Team Bruno Senna Nick Heidfeld
NEXTEV TCR FE Team Nelson Piquet Jr. Oliver Turvey
Team Aguri Antonio Félix Da Costa Nathanael Berthon
Trulli FE Team Vitantonio Liuzzi Salvador Duran
Venturi FE Team Stéphane Sarrazin Jacques Villeneuve

 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr37984753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása