F1 - HIVATALOS: A CSAPATOK NEM KAPHATNAK RÉGEBBI MOTOROKAT A BESZÁLLÍTÓTOKTÓL!

f1-singapore-gp-2015-mercedes-f1-w06-hybrid.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség hivatalos bejelentést tett a minap, miszerint a motorgyártók nem adhatnak partnereiknek másodrangú erőforrás, kivéve, ha minden csapat megszavazza a szabály módosítását.

Az FIA minap határozottan megtiltotta azt, hogy a motorbeszállítók ügyfeleiket öregebb specifikációjú motorral lássák el. Csak abban az esetben válhat ez legálissá, ha azt az összes istálló megszavazza. Magyarán a jelenlegi rendszer szerint a Ferrari sem játszhatná el azt a Red Bull-lal, hogy jövőre az idei erőforrást adják oda. Minden bizonnyal a jelenlegi szabály a jövőben is életben lesz, mivel egyik csapat sem szeretne hátrányba kerülni az öregebb motorok miatt, ugyanakkor sok-sok millió eurót kicsengetni a gyártónak.

Viszont a Ferrari, a Mercedes és a Honda számára ott lehetne a kiskapu 2016 és 2020 között, hogy maguknak jobb motorszoftvereket és üzemanyag-keveréket biztosítanak.

Csütörtök a négy motorgyártó (Ferrari, Renault, Honda, Mercedes) és az FIA egy asztalhoz ül, hogy megvitassák azt, hogy milyen kompromisszum jöhetne létre annak érdekében, hogy a Red Bull és a Toro Rosso ne pottyanjon ki a Forma-1 körforgásából. Mindemellett arról lesz még mit beszélgetni, hogy sok csapat elmondása szerint motorpartnere jövőre csak a 2015-ös motort biztosítaná.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr627968518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása