WEC - A PORSCHE #17-ES EGYSÉGE FUJI-BAN IS GYŐZNI TUDOTT, ÉS MÁR VEZETI A PONTVERSENYT IS

wec-fuji-2015-17-porsche-team-porsche-919-hybrid-timo-bernhard-mark-webber-brendon-hartley.jpg

A Porsche sima kettős győzelmet aratott Japánban, noha az első pozíció sorsa nyolc perccel a leintés előtt dőlt el a #17-es Porsche számára, amely már vezeti az összetettet.

Közép-európai idő szerint hajnali 4-kor kezdődött meg a hatórás japán futam, noha az első 40 percet a mezőny a Safety Car mögött töltötte el a mostoha időjárási körülmények miatt. Azonban ez sem akadályozta meg a Porschét, hogy az Audi és a Toyota fölé kerekedjenek, még annak dacára is, hogy a 40. perctől, egészen a 3. óráig a #7-es Audi volt a vezető pozícióban, de amint elkezdett felszáradni a pálya a Porsche fölénye felől nem volt kétség.

A #18-as egység majd' egy perccel vezette a futamot, ám sárga zászlós fázis alatt előztek, így a stewardok egy bokszutca áthajtásos büntetéssel sújtották a Dumas - Jani - Lieb triót, azonban ennek ellenére esélyes volt ez a Porsche a győzelemre, ám 8 perccel a leintés előtt Jani nem tett keresztbe a #17-es rajtszámú 919-est, amikor azzal Bernhard maga mögé utasította őt, ezzel szem előtt tartva a csapat érdekeit. Ezzel pedig a Webber - Hartley - Bernhard trióé lett a győzelem.

Azonban nem csak a stuttgarti gyártó nyúlt hasonló eszközökhöz, hanem az Audi is, amely a #7-es egységét preferálta, a #8-as kárára. A Toyota pedig hazai közönsége előtt is leszerepelt: a büntetéssel is sújtott, #1-es autó az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót, míg hatodikként az egyik GT-autóval is koccanó #2-es egység ért célba, 13 kör hátrányban.

A P2-es géposztályban a #26-os G-Drive volt a favorit, a Ruszinov - Canal - Bird trióval, míg a GTE Pro kategóriában az #51-es rajtszám AF Corse Ferrari diadalmaskodott Brunival és Vilanderrel. A GTE Am-ban pedig a #77-es rajtszám Porsche 911-es lett az etalon, a Dempsey - Long - Seefried hármassal.

Folytatás három hét múlva Shanghaiban!

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr637959780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása