WEC - A PORSCHE FUJI-BAN IS LEGYŐZHETETLENNEK BIZONYULT AZ IDŐMÉRŐN

12079157_1031414306889197_3098077720871001948_n.jpg

A Hosszútávú Világbajnokság mezőnye a Japánban található Fuji-ba érkezett, ahol ismét megbizonyosodhattunk a tényről, miszerint idén a Porsche a legjobban összerakott LMP1-es autó. A németek újabb első soros indulást harcoltak ki, a GT kategóriákban pedig Ferrari első sor, valamint Chevrolet-pole született.

Az időmérő edzést a WEC szabályai alapján Mark Webber és Timo Bernhard átlagidejével szerezte meg a #17-es rajtszámú Porsche. Az ausztrál ráadásul körrekordot is futott 1:22.639-cel, de a csapattársával együtt ment átlagidő végül 1:22.763-ra sikeredett, ami elég volt az első rajtkocka megszerzéséhez. Marc Lieb utolsó pillanatokban elért köre pedig a másik Hybrid 919 második helyét eredményezte a kvalifikáción, igaz, csak 11 ezredmásodperccel a #7-es Audi előtt. A #8-as Audi csak negyedik lett Lucas Di Grassi-val és Loic Duval-lal, de az ő egységük még így sem lehet elégedetlen, hiszen a szabadedzések alatt váltóproblémákkal szenvedtek. A Toyota lemaradása ismét hatalmas volt, és már létszik, hogy nem is foglalkoznak az idei szezonnal, csak a jövő évi fejlesztésekre koncentrálnak. A japánok #1-es egysége az ötödik, #2-es autójuk a hatodik helyről indul majd.

Az LMP2 a francia G-Drive csapat elsőségét hozta, melyhez Sam Bird és Julien Canal körei segédkeztek. Az első sort a másik G-Drive autó egészíti ki, Gustavo Yacaman-nal és Ricardo Gonzalez-zel, míg a harmadik helyről a kategória éllovasa, a KCMG jön majd.

Az LMGTE-Pro kategóriában először szerzett pole-t az Af Corse-vel versenyző James Calado-Davide Rigon páros, míg a második rajthelyre még egy Ferrari 458 Italia, a Gianmaria Bruni-Toni Vilander féle autó parkolhat le. A Pro kategóriában nagyon szorosan alakult az időmérő, az egész mezőny 7 tizeden belül volt a kockás zászló meglengetésekor. 

Végezetül pedig a GTE-Am kategóriában is megszületett az időmérő győztese, ebben a szériában a Chevrolet Corvette C7 első pole-ját szerezte meg a Paolo Ruberti-Gianluca Roda páros.

A 6 órás verseny holnap hajnalban magyar idő szerint 4 órakor veszi kezdetét Fuji hegyei mellett.

Fotó: FIA / Facebook

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727954530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása