MOTOGP - LORENZO A 3. ÉS A 4. EDZÉSEN SEM TALÁLT LEGYŐZŐRE MOTEGIBEN

motogp-japanese-gp-2015-jorge-lorenzo-yamaha-factory-racing_1.jpg

Jorge Lorenzo a harmadik és a negyedik gyakorláson is az orránál fogva vezette a mezőnyt Motegiben, egyelőre 100 százalékos teljesítményt nyújt a Yamaha spanyolja.

Harmadik szabadedzés

Rögtön két bukással indult a harmadik tréning Motegiben, Eugene Laverty és Pol Espargaro azok a pilóták, akik elvesztették uralmukat motorjuk felett, noha utóbbi még gyorsan besietett a depóba a második versenygépéért.

Alapjában véve eseménytelenül zajlott az FP3, amely valamilyen szinten meglepő volt, mivel ez az az edzés, melynek a leginkább van tétje. Végül, amikor már csak 6-7 perc volt hátra, Redding és Vinales javítottak, mellyel megkezdődött a harc a Q2-es pozíciókért. Nemsokára pedig Andrea Iannone gyújtotta be a rakétáit, olyannyira, hogy még sérült vállal is be tudott vágni Lorenzo elé, méghozzá 33 ezreddel. A Tech3 Yamahának egyáltalán nem volt egyszerű edzése, mivel Pol Espargaro után Bradley Smith is eldobta a vasat. Nem sokkal később pedig Dovizioso feljött másodiknak, ezzel két Ducati, valamint Lorenzo és Marquez alkotta az élbolyt.

Azonban a Yamaha spanyolja nem akarta beérni a harmadik hellyel, épp ezért futott egy 1:44.089-es köridőt, ez pedig már elegendő volt egy toronymagas előnnyel megszerezett edzéselsőséghez. A tabella második helyezettjét a két ducatis követte, Iannone - Dovizioso felállásban. A TOP 3 mögött a regnáló bajnok, Marc Marquez, valamint a pontverseny éllovasa, Valentino Rossi végzett. A két bukás ellenére a Tech3 csapata egy 6. és egy 8. helyet csak össze tudott kapirgálni Pol Espargaróval és Bradley Smith-szel, közéjük Cal Crutchlow fért be az LCR Hondával. A TOP 10-et Scott Redding és Maverick Vinales zárta.

A Q2-be automatikusan továbbjutók névsora: Lorenzo, Iannone, Dovizioso, Maruquez, Rossi, Pedrosa, P. Espargaro, Crutchlow, Smith, A. Espargaro.

A Q1-ben a két továbbjutó helyért küzdők névsora: Redding, Vinales, Barbera, Petrucci, Hernandez, Takahashi, Bautista, Hayden, Nakasuga, Bradl, Miller, Di Meglio, Laverty, Baz, Elias, De Angelis, Akiyoshi.

Negyedik szabadedzés

Egyetlen említésre méltó esemény jegyében telt a tét nélküli negyedik edzés. Amikor még csak 10 perc telt el, Alex de Angelis szenvedett egy brutális balesetet a 9-es és a 10-es kanyar között. Az orvosi autó rögtön a helyszínre sietett, ráadásul a baleset sem közeli képet, sem ismétlést nem mutattak, így ez is balesetre adott okot. Percekkel később viszont megkönnyebbülhettünk, amikor megérkezett a hír, miszerint de Angelis jól van és lélegzik. Az ART Hondást a helyszínen ellátták, majd a pályakórházba vitték.

A San Marinó-i bukása miatti félbeszakítás után Lorenzo állt az élen 1:45.000-val. Mögé felzárkózott Smith a második helyre, míg a mentőhelikopter De Angelist a Mibuban található Dokkyo Kórházba vitték.

Az edzés végére pedig Lorenzo - Rossi - Marquez trió alakult ki az élen, megelőzve Smith-t, Iannone-t és Pedrosát. 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr527954096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása