MOTOGP - KEMÉNYEN MEGKÜZDÖTT LORENZO ROSSIVAL A POLE-ÉRT: A SPANYOL NYERT, 81 EZREDDEL!

motogp-japanese-gp-2015-jorge-lorenzo-yamaha-factory-racing.jpg

A japán időmérő edzés a két csapattárs, egyben világbajnoki aspiráns küzdelmének a jegyében telt: Lorenzo mindössze 81 ezreddel verte meg Rossit!

Q1

A Q1 elején úgy tűnt, hogy a Redding - Vinales - Nakasuga hármas rendelkezik a legjobb esélyekkel a két továbbjutó helyre. A Q1 végén pedig a szokottnál nagyobb versengés alakult ki a továbbjutást jelentő első két helyért, arra is volt példa, hogy Yonny Hernandez és Stefan Bradl foglalta el ezeket a pozíciókat, ám végül elmaradt a meglepetés, azaz végül Vinales és Redding az, akik csatlakozhattak 10 versenytársukhoz a Q2-ben.

Q2

A döntő etapban a két yamahás között alakult ki egy kőkemény házi csata az első rajtkockáért, noha az elején még a Ducatik és a Repsol Hondák is szétválasztották Lorenzót és Rossit. A második szakasz első felében Bradley Smith bukott, akárcsak a harmadik edzésen.

Az igazán nagy küzdelmet a második csörte hozta, amikor Lorenzo, majd Rossi is gyorsulni tudott. Lorenzo megfutotta a hétvége első 1:43-as idejét, azonban Rossi utolsó körében még ennél is gyorsabb tudott lenni, de végül Jorge Lorenzo az utolsó utáni pillanatban visszakaparintotta az első helyet, 81 ezreddel! Az első sorba még Marc Marquez fért oda, a második sort pedig a Dovizioso - Iannone - Pedrosa trió alkotta. 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr967954130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása