F1 - ROSBERG IDÉN HARMADJÁRA A POLE-BAN!

f1-russian-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-team.jpg

A Mercedes német pilótája, Nico Rosberg szerezte meg a pole pozíciót az Orosz Nagydíjra. A pontverseny második helyezettje idén harmadjára indul a pole-ból.

Q1

Eleinte még arról is szó esett, hogy az időmérő edzés a tervezettnél később fog megkezdődni, miután Carlos Sainz Jr. balesete során megsérült nagyon csúnyán a szalagkorlát is, ám a pályamunkások időben tudták orvosolni a problémát, így ugyan csak 19 pilótával, de megkezdődött az időmérő Szocsiban.

Az első szakaszban így csak négy pilóta esett ki: Fernando Alonso, Marcus Ericsson és a két manoros. A spanyol kiesése valamelyest csalódást keltő volt, főleg miután egy jelentősen jobb idővel Jenson Button továbbjutott a 14. helyen, habár a spanyol esetében mindegy volt a kvalifikációs teljesítmény, mivel 250. nagydíján mindenképpen az utolsó rajtkockából fog indulni a motorcsere miatti rajtbüntetés okán.

Q2

Az edzés első szakaszához hasonlóan a másodikban is Rosberg volt fölényben a Mercedesen belül, 172 ezredet verve Hamiltonra. A német istállón kívül még a Ferrari és a Force India jutott be a Q3-ba mindkét pilótájával. Mellettük még Bottas, Grosjean, Verstappen és Ricciardo az, aki abszolválni tudta a Q2-ben azt az időt, amely elegendő volt a továbbjutáshoz.

Csúnyán leszerepelt az időmérőn Felipe Massa a Williamsszel, aki a három nekifutás ellenére sem tudott egy épkézláb időt összerakni, így a 15. helyen búcsúzott. A hazai közönség előtt versenyző Danill Kvyat sem sziporkázott az időmérőn úgy, ahogy tavaly, és csak 11. lett. Rajtuk kívül még Nasr, Button, valamint Maldonado számára ért véget a kvalifikáció.

Q3

A mindent eldöntő szakasz végén elmaradt a pole pozícióért zajló, feszült versengés. Nico Rosberg az első csörte után ismételten jobbnak bizonyult Lewis Hamiltonnál, méghozzá három tizeddel. A brit pilóta második etapjában hibázott a 13-as kanyarban, ami után rögtön a bokszba sietett, ám már nem volt elég idő ahhoz, hogy teljesíteni tudjon egy bemelegítő, valamint egy gyors kört. Így pedig Rosbergé lett a pole idén harmadjára, és Japán után zsinórban második alkalommal.

Valtteri Bottas megismételte a tavalyi bravúrt, és a harmadik helyre hozta be a Williams Mercedest, megelőzve a Ferrari duóját, Vettelt és Raikkonent. A Force Indiának sincs oka a szégyenkezésre, ugyanis Hülkenberg, valamint Perez a 6-7. rajtkockába kvalifikálta magát. Romain Grosjean ismét szépen teljesített a Lotusszal, a 8. helyen zárt, megelőzve a Toro Rosso ismét villantó hollandját, Max Verstappent, valamint a Red Bull színeiben versenyző Daniel Ricciardót.

Az Orosz Nagydíj vasárnap 13:00-kor veszi kezdetét, közép-európai idő szerint. 

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr757954652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása