WTCC - MULLER NYERTE A MÁSODIK FUTAMOT, MICHELISZ A SÉRÜLT AUTÓVAL ESÉLYTELEN VOLT

wtcc-shanghai-2015-yvan-muller-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-touring-car-team.jpg

Yvan Muller idei ötödik győzelmét aratta a kínai második futamon a Citroen C-Elyseével Michelisz Norbert belekeveredett a rajt utáni csetepatéba, a sérült autóval pedig a 11. hely volt a maximum.

Az első futam elején történt roncsderbi következtében 15 fősre csappant létszámmal vághattunk neki a második futamnak, miután a ROAL Motorsport versenyzői, Coronel és Chilton nem tudtak rajthoz állni.

A rajtnál Tarquini és Valente egymás torkának esett, majd a jól induló Citroenek is beszálltak a kakaskodásba, melynek az lett a vége, hogy Valente Chevroletje megsérült, a francia pedig kicsúszott. Ezután Tarquini megpróbált meglógni a Muller - Lopez - Loeb triótól.

Egészen a 9. kör végéig tartotta az első helyet a hondás olasz, azonban az egyenes végén elfékezte magát, Yvan Muller pedig élt a kínálkozó lehetőséggel és az élre tört, a vezetés pedig nem engedte ki a markából.

A citroenes francia pedig idei ötödik győzelmét aratta, mögötte Tarquini és Lopez között mindössze 25 ezred volta  befutónál. Mögöttük Loeb, Huff és Monteiro zárt, a TOP 10-et pedig Bennani, Ma, Lapierre és Filippi tették teljessé.

Michelisz Norbert számára rémálomszerűen alakult a második futam. Belekeveredett a rajt utáni tolongásba, valószínűleg ekkor megsérült a Civic, melynek következtében nem tudott maximumon menni Norbi, így csak 11. lett. A kínai hétvége újra szorossá tett a harcot a bajnoki tabella negyedik helyéért: Ma (177 pont), Michelisz (172 pont), Tarquini (171 pont), Monteiro (173 pont).

Öt hét múlva pedig jön az ugrás az ismeretlenbe, ugyanis a thaiföldi pályára látogat el majd a mezőny, melyet senki sem ismer a mezőnyből!

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727842602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása