MOTOGP - LORENZO NYERT SPANYOLORSZÁGBAN, MARQUEZ MÁR AZ ELEJÉN KIESETT

motogp-aragon-gp-2015-winner-jorge-lorenzo-yamaha-factory-racing_2.jpg

Szörnyen alakult a pole-ból induló Marc Marquez versenye, a bajnoki címvédő már a második körben kicsúszott és aztán fel is adta a futamot. Az utolsó körökben Lorenzo mögött hatalmasat csata folyt a második helyért Pedrosa és Rossi között, de végül a spanyol végzett előrébb. 

A rajtnál Lorenzo átvette a vezetést Marc Marquez-től, akinek az első métereken még a harmadikról induló Iannone-vel is meggyűlt a baja. A 6. helyről induló Valentino Rossi csupán egy helyet javított az első körben. A második körben aztán jött a drámai fordulat, Marquez kicsúszott a 12-es kanyarban, és feladta a küzdelmet. Mivel Lorenzo-val a hétvége folyamán csak ő tudta tartani a tempót, ezután szinte biztosra vehető volt a Yamahás spanyol győzelme. Közben Pedrosa és Rossi átlépték Iannone motorját, és Marquez kiesésének köszönhetően ezzel már a 2-3. helyen haladtak. 

A középmezőnyben is zajlottak az események, Danilo Petrucci például egy pontszerzési lehetőséget dobott el, mikor eldobta motorját, és Marquezhez hasonlóan ő is feladta a futamot.

motogp-aragon-gp-2015-winner-jorge-lorenzo-yamaha-factory-racing.jpg

Aztán az utolsó öt körig nem történt lényeges esemény, akkor viszont Rossi beindította a rakétákat, és kőkeményen elkezdte támadni Pedrosát a 2. helyért. A spanyol kiválóan védekezett, és ugyan a "Doktor" többször is elé került, a Honda-pilóta mindig vissza tudott vágni, így egy nagyon élvezetes csata után maradt az eredeti sorrend kettejük között. Ennek Rossi nagyon nem örült, hiszen így több pontot veszített összetettben a futamgyőzelmet közben fölényesen behúzó Jorge Lorenzo-val szemben. 

A TOP 3 mögött a két Ducati végzett, Iannone-Dovizio sorrendben, a 6. helyet pedig kisebb meglepetésre a Suzukis Aleix Espargaro szerezte meg. A legjobb tízbe még Crutchlow, Smith, Pol Espargaro és Yonny Hernandez fért be.

motogp-aragon-gp-2015-winner-jorge-lorenzo-yamaha-factory-racing_1.jpg

Lorenzo az Aragóniai nagydíjon idei hatodik győzelmét aratta, és ezzel mér csak 14 pont a különbség közte és a jelenleg vezető Valentino Rossi között. Folytatás két hét múlva Motegiben!

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr117846084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2015.10.02. 16:45:06

Pedro szépen védekezett Rossi ellen.
Továbbra is hajrá Vale. Ne hagyd, hogy a szopógép legyen a világbajnok.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása