F1 - NEHÉZ HÉTVÉGE ELÉ NÉZ A MANOR, MIUTÁN BIANCHI TRAGÉDIÁJÁNAK A HELYSZÍNÉRE TÉR VISSZA

f1-japanese-gp-2014-jules-bianchi-marussia-f1-team-in-the-fia-press-conference.jpg

A Marussia hamvaiból feltámadó Manor Suzukában fog versenyezni ezen a hétvégén, ahol egy évvel korábban súlyos baleset áldozata lett Jules Bianchi, aki hónapokkal a tragédia után belehalt a sérüléseibe, és az égi versenypályára távozott.

f1-japanese-gp-2014-jules-bianchi-marussia-f1-team.jpg

2014. október 5-én, a tavalyi Japán Nagydíj 43. körében az akkor még Marussia néven futó csapat pilótája, Jules Bianchi a Dunlop-kanyar kijáratán elvesztette az uralmát az autója felett, és a korábban kicsúszott versenyzőtársa, Adrian Sutil Sauberjét mentő munkagép hátuljának frontálisan ütközött neki. Elsőre még nem hittük, hogy komoly baja lehet a francia pilótának, ám ahogy teltek a percek, tragikusabbnál tragikusabb részletek láttak napvilágot. Mint kiderült, Bianchi diffúz axonális agysérülést szenvedett, és kómába esett. Amikor pedig előkerült egy amatőr felvétel a balesetről, örülhettünk, hogy nem halt azonnal szörnyet. Azonban a suzukai drámának, igaz, 9 hónappal később, de tragikus vége lett. 2015. július 17-én Jules Bianchi eltávozott az élők sorából, és az égi versenypályára távozott. A francia pilóta halála nagyon érzékenyen érintette az autó-motorsport családját, és a mai napig felfoghatatlan, hogy már nincs köztünk.

f1-japanese-gp-2014-safety-team-at-work-after-the-crash-of-jules-bianchi-marussia-f1-team.jpg

Nagyon nehéz volt a mezőny számára odaállni a soron következő Orosz Nagydíj rajtjához, majd idén májusban Bianchi legnagyobb sikerének a helyszínén, Monacóban versenyezni, majd pár nappal a francia temetése után, a 30. Magyar Nagydíjon. Azonban a legnehezebb megpróbáltatás csak most jön a mezőny számára: visszatérni a baleset helyszínére, Suzukába. A legeslegnehezebb persze a Manor számára lesz, miután az istálló konkrétan a francia pilóta monacói sikerének köszönheti azt, hogy még a Forma-1-ben lehetnek.

f1-japanese-gp-2014-adrian-sutil-sauber-f1-team-looks-on-as-the-safety-team-at-work-after.jpgA brit Autosport a gárda vezetőjét, Greame Lowdont kérdezte meg a visszatérésről. A brit elmondta, hogy "Bianchi továbbra is a gondolataikban van, azonban a csapatnak össze kell tartania és erősnek kell lennie, viszont miután jó néhány csapattag már a tavalyi tragédiánál is jelen volt, nem lesz könnyű". Lowdon azt is hozzátette, hogy "Jules egy kiváló pilóta volt, és Ő is azt szeretné, ha a versenyzésre koncentrálnák a hétvégén." Ugyanakkor a csapatvezető arra is rávilágított, hogy lesznek nehéz pillanataik a hétvége folyamán.

A hétvége előtt megszólalt a Forma-1 körforgásából az idei évre kikerülő Adrian Sutil, aki a tragédiát alig pár méteres távolságból kísérhette figyelemmel. A német pilóta egy év elteltével is szomorúan gondol vissza a katasztrófára, ami Bianchival történt. Elmondta, hogy az idei japán futam nemcsak számára, hanem mindenkinek nehéz lesz. A Spyker, a Force India, és a Sauber egykori pilótája azonban rávilágított arra, hogy az ilyen durva balesetek emlékeztetnek mindenkit, hogy a Forma-1 még a számos biztonsági óvintézkedés ellenére is veszélyes. 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr847810184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása