F1 - TAROLT A FERRARI ÉS VETTEL A SZINGAPÚRI IDŐMÉRŐN!

f1-singapore-gp-2015-sebastian-vettel-ferrari-sf15-t_2.jpg

Sebastian Vettel pokoli időmérős teljesítményének köszönhetően a Ferrari a 2012-es Német Nagydíj óta először örülhet pole pozíciónak! A Mercedesek csúnyán elvéreztek!

Q1

Az első szakasz nagyon érdekesen alakult, a lágy gumis körök után a Ferrarik és a Red Bullok alkottak az élbolyt, csak akkor történt változás, amikor a mezőny java előkapta a szuperlágy papucsokat. Így állhatott az élre és nyerhette meg az első szakaszt Daniil Kvyat a Red Bull-lal. Lewis Hamilton lett a második a Mercedesszel, ám a brit pilóta éppen csak megverte Vettelt úgy, hogy a német csak keményebbik szettet használta. A legnagyobb meglepetés a két McLaren továbbjutása volt. A kiesőzónában zárt mind a két Sauber, miután Button elnáspángolta Nasr-t és Ericssont. Hamar búcsúzott a lotusos Pastor Maldonado is, valamint a két manoros.

Q2

A második etapban már a Ferrarikra is felkerültek a piros oldalfalú Pirellik, ez pedig azonnal az élre repítette Sebastian Vettelt, és elsőként bement 1:45 alá. Mögötte a Kvyat - Raikkonen - Ricciardo zárt, majd Verstappen a Toro Rossóval és a Mercedes párosa. A Q3-ba még a Williamsek és a lotusos Grosjean jutott tovább.

cprsynzu8aa2dau.jpg

Ugyanakkor a várva várt tűzijáték elmaradt, mivel a spanyol Carlos Sainz Jr. nagy igyekezetében falnak csapta a Toro Rossóját, és a sárga zászló, valamint a törmelékek miatt mindenkinek lassítania kellett a harmadik szektorban.

Q3

cpravwavaae53f1.jpg

A mindent eldöntő, utolsó szakaszban a Ferrari és a Sebastian Vettel ellentmondást nem tűrve szerezte meg a pole pozíciót, és ezzel megtörve a Mercedesek 2014-es Osztrák Nagydíj óta tartó szombati egyeduralmát. Ezzel a német pedig a Ferrari, 2012-es Német Nagydíj óta tartó időmérős sikertelenségét is megtörte, utoljára 61 futammal ezelőtt rajtolt a pole-ból egy Ferrari. Az első sorba még a német pilóta tavalyi csapattársa, a red bullos Daniel Ricciardo fért oda, megelőzve a másik Ferrarit irányító Kimi Raikkonent, valamint a másik Red Bull-lal élete legjobb rajtpozícióját megszerző Daniil Vjacseszlavovics Kvyatot. A Mercedes nagyon csúnyán beégett az időmérőn: Hamiltonnak és Rosbergnek csak a harmadik rajtsor maradt, 1,5 másodperces hátrány birtokában. A Williamsek sem remekeltek: Bottas hetedik, Massa kilencedik lett, Őket a Toro Rosso fiatal holland pilótája, Max Verstappen választotta szét. A 10. rajtkocka a lotusos Romain Grosjeané lett.

A Szingapúri Nagydíj közép-európai idő szerint 14:00-kor rajtol.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr227801146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása