F1 - LEGKORÁBBAN 2018-TÓL VALÓSULHATNA MEG A RED BULL ÉS AZ AUDI HÁZASSÁGA!

f1-singapore-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11.jpg

Az Audi lassan készen áll a Forma-1-es kihívásra, de csak 2018-tól tudna összeállni a Red Bull-lal.

A sajtó már hosszú hónapok óta rágódik azon, hogy az Audi szerepet fog vállalni a Száguldó Cirkuszban, méghozzá gyári csapatként, saját V6-os erőforrással. A négygyűrűs gyártó nem akarja azonban elkapkodni a döntés meghozatalát, látván a Honda szenvedését. A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, jelenlegi BBC-s riporter Eddie Jordan szerint az Audinak már Dietrich Mateschitz csapatára fáj a foga.

A leglehetségesebb forgatókönyv az, hogy az energiaitalos istálló a következő 2-3 szezonban a Ferrari motorjait fogja használni, miután a Renaultval közös megegyezést követően a szezon végi szakítás mellett döntöttek. Habár egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy a Red Bullnak egyáltalán lesz-e motorja a következő évre, mivel, ha nem, akkor kiszáll a Forma-1-ből a négy konstruktőri címet is bezsebelő alakulat.

Az Audi főnöke, Dr. Wolfgang Ullrich a motorsport.com hasábjain reagált a spekulációkra. Elmondása szerint, ebben nincs semmi meglepő, már két évtizede ugyanazt lehet csak hallani.

A Volkswagen-Audi szerepvállalás azonban legkorábban csak 2018-ban valósulhatna meg, miután egy ilyen projektnek az előkészületei alsó hangon két évet vesznek igénybe. Mateschitz a Ferrarit csak átmeneti megoldásnak titulálta, ugyanakkor az olaszok nyitottak arra, hogy motorokkal lássák el a Red Bullt és a Toro Rossót.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr447801250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása