F1 - ECCLESTONE MAGA SEGÍTENE A RENAULT-NAK A MARADÁSBAN

f1-singapore-gp-2010-vitaly-petrov-renault-f1-team_1.jpg

Bernie Ecclestone, a Forma-1 "mindenható ura" saját maga szeretne megbizonyosodni arról, hogy a Renault mindenképpen a királykategóriában maradhasson. Októberben össze is ül majd a franciák vezetőivel.

A Forma-1 Menedzsment elnöke a tervek szerint októberben, az Orosz nagydíj alkalmával ül majd le a Renault vezetőségével, hogy megvitassák, hogyan tovább. A francia gyár már elárulta, motorszállítóként semmiképp sem akarják folytatni, így nem maradt más, mint hogy ha a Forma-1-ben akarnak maradni, akkor saját csapatot kell indítaniuk. Ez azonban egyelőre nem megy zökkenőmentesen: az elvileg már eldőlt, hogy a Lotus csapatát akarják felvásárolni, ráadásul ma Szingapúrban a Renault több szakembere is tárgyalóasztalhoz ült a Lotus tulajdonosával, Gerard Lopez-zel. A kérdés csak az, mikor köttetik meg a szerződés? A jelentések szerint az arany-feketékkel már sikerült megegyezniük, de még mindig van egy dolog, amit tisztáznának a franciák, mielőtt végleg döntenek...

Ez pedig a kereskedelmi jogok birtokosától, azaz az Ecclestone-tól kapott pénz mennyisége. A brit milliárdos ugyanis nemrég biztosította a Renault vezetőségét, hogy ha újra elkezdenek gyári csapatként működni, ők is kapnak majd bevételeket jogi alapon, a sportban letett múltjuknak köszönhetően. Azóta azonban erről semmi konkrétumot nem hallottak a Renault-nál, így valószínűleg ezt szeretnék tisztázni Ecclestone-nal a fent említett tárgyalás alkalmával. Ecclestone-nak és magának a Forma-1-nek kiváltképp fontos lenne a Renault maradása, elvesztésük ugyanis súlyos károkat okozhatna a jelenleg amúgy sem túl rózsás helyzetű Száguldó Cirkusznak. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr427801758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása