F1 - A PIRELLI MÉG DRASZTIKUSABB ÉRTÉKEKET SZABOTT MEG A KÖVETKEZŐ FUTAMOKRA

f1-canadian-gp-2015-pirelli.jpg

A Forma-1 hivatalos gumiszállítója bejelentette, milyen minimális nyomásértéket szabtak meg a következő két helyszínre. Az előírásokhoz a csapatoknak szigorúan tartaniuk kell magukat. 

Az Auto Motor und Sport című német szaklap tudta meg, hogy a Pirelli kiadta a minimális nyomásértékeket a szingapúri és a japán futamra. A gumigyártónak azért kell megszabni ezeket a határokat, hogy nehogy újra megismétlődjenek a Belgiumban látott defektek. Erre a hétvégére az első tengelyen 18 psi, a hátsón pedig 17 psi lesz a minimális guminyomás, a jövő heti suzukai futamra azonban sokkal drasztikusabb változtatások jönnek. 

A csapatok eddig soha nem mentek 20 psi-nál magasabb nyomásértékekkel, Japánban azonban erre minden bizonnyal sor kerül majd, ugyanis ott az első tengelyen 21,5 psi, a hátsón 20,5 psi lesz a minimum, amihez tartaniuk kell magukat a csapatoknak. 

Monzában probléma volt abból is, hogy mikor mérik a guminyomást, többek között ezért lebegett a levegőben a futam leintsét követően még két óráig Hamilton győzelme. Egyelőre azonban arról nincsenek hírek, hogy mikor fogják mérni az adott értékeket az olaszok mérnökei.

A mostani hétvégére egyébként a gumik dőlésszögének mértékét is tovább szigorította a Pirelli: az első abroncsokon 3,75 fokra, a hátsókon 2,5 fokra.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr407796760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása