WTCC - HIVATALOS: 30 MÁSODPERCES IDŐBÜNTETÉST KAPOTT GABRIELE TARQUINI!

11014828_687917787975084_6879729151258662759_n.jpg

A Nemzeti Automobil Szövetség (FIA) utólag 30 másodperces időbüntetéssel sújtott a JAS Motorsport olasz versenyzőjét, Gabriele Tarquinit a Ma Qing Huával való ütközése miatt. Ennek következtében módosult a második futam végeredménye.

A második futam harmadik körében Ma Qing Hua a 11-es kanyarban gyönyörűen előzte meg a Citroennel Gabriele Tarquini Hondáját, ám ezt az olasz nem akarta annyiban hagyni, végül elszakadt nála a cérna, és a 4. kör elején kilökte a pályáról a kínai vetélytársat, aki így több pozíciót is veszített. A viadalt Tarquini az ötödik, Ma a hatodik helyen zárta.

Azonban a verseny végeredménye módosult, miután a kohézióban Tarquinit találták vétkesnek, így a veterán versenyző kapott egy félperces időbüntetést, melynek köszönhetően visszaesett a 12. pozícióba. Tarquini büntetése után ez a sorrend: Monteiro, Valente, Huff, Loeb, Ma, Chilton, Coronel, Lapierre, D'Aste, Filippi, Tarquini, Demoustier, Michelisz, Muller, Catsburg, Lopez.

A versenyigazgatóság a Michelisz - Lapierre esetben is döntést hozott. Mint kiderült, kettejük között nem is a 9. körben, Norbi kiesésekor történt valami, hanem még az első körben a 10. kanyarnál. Ebben az incidensben az FIA a magyar pilótát tette felelőssé, aki (szerencsére) megúszta egy figyelmeztetéssel.

Fotó: FIA WTCC / Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr367784412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása