MOTOGP - MARQUEZ NYERTE AZ ŐRÜLT FUTAMOT SAN MARINÓBAN

motogp-san-marino-gp-2015-marc-marquez-repsol-honda-team.jpg

Máskor évekig nincs rá példa, most meg egy futamon belül is kétszer cserélt motort a győztes. A gyorsan változó időjárási körülmények között Marc Marquez taktikázott a legjobban, de rajta kívül rengetegen profitáltak az érdekes körülményekből.

Már a felvezető körben egy drámának lehettünk szemtanúi, ugyanis Michele Pirro motorja nem indult be, így csak a bokszutcából indulhatott, de már az esőgumikkal felszerelt motorral. A pálya még száraz volt, az eső épphogy csak csepegett 1-2 helyen, de be volt borulva. Pirron viszont ez sem segített.

A rajtnál hamar fölvették a pozíciókat, és sok helycserére nem is került sor. Lorenzo, Marquez és Rossi ebben a sorrendben jöttek el, és az egyre hevesedő esőben még jobban megléptek a mezőnytől. Pedrosa kezdett el visszacsúszni, Redding pedig elfékezte az egyik kanyart, és bukott. A mezőny hátuljában pedig megkezdték a motorcseréket.

Az élmezőny egyszerre jött be a bokszba, de voltak páran, akik később tették meg mindezt. Bradley Smith egyáltalán nem jött ki a boxba, végig kint maradt slick gumin. Az eső kezdett alábbhagyni, így néhány körrel később Loris Baz ismét kijött a depóba, a száraz pályára alkalmas gumikért. Marquez maga elé engedte Rossit, aki a lendülettől Lorenzot is megelőzte, de a tempójuk jóval lassabb volt már a slick gumisok köreinél.

Marquez vállalta be az élmenők közül először az újabb cserét, és többen is követték. Lorenzo csak néhány körrel később jött, így rengeteg időt és pozíciót vesztett Marquezhez képest, de Rossi még 1 körrel később jött. A Doktor csak az 5. helyre állt vissza, de közben Lorenzo a kivezető körén az egyik kanyarban eldobta a motort, és kiesett!

Marc Marqueznek a csere után több nehézsége nem támadt, idei 4. győzelmét aratta, a dobogóra mellé Bradley Smith motorcsere nélkül, valamint Scott Redding bukással együtt állhatott föl. Rossi ugyan csak 5. lett, de immár 23 pont az előnye Lorenzoval szemben.

Fotó: motorsport.com, Twitter

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr67784766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása