DTM - TIMO GLOCK NYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT OSCHERSLEBENBEN, ÚJRA WEHRLEIN A PONTTABELLA ÉLÉN!

dtm-oschersleben-2015-timo-glock-bmw-team-mtek-bmw-m3-dtm.jpg

A 2013-as hockenheimi szezonzáró óta kellett várni Timo Glock újabb DTM-győzelmére, az egykori Forma-1-es pilóta rajt-cél sikert aratott a szombati sprintfutamon.

Timo Glock indulhatott a pole pozícióból az első oschersleben-i futamon, a német pilóta a lámpák elalvása után is az élen tudott maradni. Azonban mögötte volt csetepaté rendesen: Augusto Farfus fékezte el magát, melynek következtében a brazil és a holland Tom Blomqvist nagyon szélesen fordultak az egyes kanyarban, ebből tudott előnyt kovácsolni Da Costa és Spengler, akik feljöttek a 2-3. helyre. A hátsó traktusban már az első koccanásokra is sor került, melyek áldozatává vált Nico Müller és Jamie Green, akik megforogtak. Mindkettejüknek Robert Wickens osztott ki egy-egy pofont, noha Greent még Rockenfeller is meglökte. Pályatakarítás miatt azonnal beküldték a Safety Cart, mely egészen a negyedik kör végéig vezette a mezőnyt.

Az újraindításnál a célegyenes végén Spengler megelőzte Da Costát, azonban nemsokára jött az újabb biztonsági autós periódus, mivel a rajtnál kakaskodó Wickens Mercedeséről lerepült a motorháztető, amely a pálya közepén ért földet. Az újraindítást követően viszonylag nyugodt futamnak lehettünk szemtanúi, de semmiképpen sem unalmasnak.

A 14. körben Paffett autója lelassult, majd a 2005-ös DTM-bajnok beparkolt a garázsba, miután autójában túlmelegedett valami. Egy körrel később az ötödik helyen autózó Pascal Wehrleinnak jelentették, hogy neki is hasonló problémái vannak, mint angol márkatársának, szóval a csapat arra kérte a német versenyzőt, hogy próbálja hűteni az autót, azonban nem volt könnyű dolga a Mercedes Forma-1-es tesztpilótájának, mivel figyelni kellett a mögötte lopakodó Marco Wittmann - Tom Blomqvist duóra.

Mindeközben Timo Glock zavartalanul autózott az élen, igaz Spenglert számottevően csak a futam utolsó harmadában tudta leszakítani. Végül a német pilótát intette le elsőnek a kockás zászló, aki második győzelmét aratta a DTM-ben, a 2013-as hockenheimi szezonzáró futamon szerzett sikere után. A második helyen a kanadai Spengler ért célba, aki sorozatban harmadik dobogóját húzta, míg a pódium legalsó fokára Antonio Félix Da Costa állhatott fel. Augusto Farfus a rajtnál veszítette el dobogós reményeit, de végül célba ért a 4. pozícióban. Pascal Wehrlein heroikus küzdelem után futott be ötödikként a Mercedesszel, ezzel pedig átvette a pontversenyben a vezetést, miután nagy riválisa, Mattias Ekström nullázott. A 6-8. helyen három BMW M4-est intettek le: Wittmannét, Blomqvistét és Tomczykét. Miguel Molina a kilencedik helyével megmentette az Audi becsületét, míg a pontszerzők névsorát Dani Juncadella zárta.

Holnap is rendeznek egy időmérő edzést és egy futamot Oscherslebenben, előbbi 11:35-kor, utóbbi 15:10-kor veszi kezdetét.

Az első futam végeredménye:

cotqppeukaacsoe_1.png

Fotó: motorsport.com, BMW Motorsport

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr937782436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása