WTCC - HIVATALOS: A HONDA NEM ÉPÍT ÚJ AUTÓT 2016-RA

wtcc-paul-ricard-2015-tiago-monteiro-honda-civic-wtcc-honda-racing-team-jas.jpg

Alessandro Mariani, a gyári Hondákat versenyeztető JAS Motorsport első embere számolt be a hírről a hosszabbítás.hu-nak. 

Nem lesz az idei ötnél több TC1-es Honda a Túraautó VB mezőnyében jövőre sem - erősítette meg az olasz szakember. Eme kijelentés némiképp meglepő, ugyanis a sorozat első embere, Francois Ribeiro nemrég arról beszélt, minimum két új Hondával és ugyanennyi Citroen-nel számoltak 2016-ra, ez azonban (elsősorban előbbi esetében) nem valószínű, hogy meg fog valósulni. 

Ennek legvalószínűbb oka, hogy a 2014-ben életbe lépett új szabályok miatt nagyon megemelkedtek a költségek, ennek hatására pedig manapság már sokkal nehezebb privát istállókat indítani és futtatni. A helyzetet remekül mutatja a Münnich Motorsport, a Pro Team Racing és a Campos Racing példája: ezen csapatoknak egy-egy autója kihasználatlanul áll a garázsuk mélyén, és képtelenek futtatni egy második autót egy fizetős pilóta szerződtetése nélkül. Egyelőre mi tehát szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a Zengő Motorosport Michelisz Norberttel gyönyörűen megállja a helyét a világbajnokságon privát alakulatként. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr987773594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása