MOTOGP - TŰZIJÁTÉK A HARMADIK EDZÉSEN, LORENZO A FÖLDBE DÖNGÖLTE A MEZŐNYT

motogp_lore2.png

Jorge Lorenzo bombaformában, ezt a silverstone-i harmadik szabadedzésen ismételten bebizonyította, miután kényelmes fölénnyel nyerte meg azt. Azonban még a spanyol nagy előnyének ellenére sem maradt el a tűzijáték.

A harmadik tréning már valóban nem volt tét nélküli, ugyanis az első három gyakorlás összesített eredménye határozta meg azt, hogy melyik 10 pilóta juthat be automatikusan a Q2-be. Ennek megfelelően csakúgy záporoztak a jobbnál jobb köridők.

Az edzést erősen kezdte Marquez, a spanyol címvédő azonnal megjavította Lorenzo tegnapi legjobb idejét, sőt, bement 2:02 alá. Nem sokkal később a Yamaha spanyol versenyzője is hasonlóképpen cselekedett, ám nem tudta első nekifutásra visszakaparintani az első helyet. Mindeközben az első negyedórában két brit is ott volt a TOP 5-ben, méghozzá Bradley Smith és Scott Redding. Mindeközben a kilencszeres motoros világbajnok Valentino Rossi csak a hetedik helyen állt ekkor.

Az edzés középső harmada egy eséssel és egy-két nagyobb villantással szolgált. Aleix Espargaro eldobta a Suzukit, míg Eugene Laverty Open Hondával előrelépett a 12. helyre, azonban Cal Crutchlow harmadik helyre elegendő idejét is jó szemmel nézte a brit közönség, azonban nemsokára a honfitárs Smith került ebbe a pozícióba.

Az időzápor az utolsó percekben következett, amikor is a mezőny java javítani tudott addigi köridején. A legnagyobb esemény Jorge Lorenzo nagy élre törése volt, mivel 4,5 tizeddel utasította maga mögé az addig vezető Marquezt, akinek már nem volt válasza Lorenzo 2:01.429-es idejére. A harmadik Dovizioso lett, megelőzve Pedrosát és a hétvége eddigi eseményein is villogó két britet, Reddinget és Smith-t. Rossinak a hetedik hellyel kellett beérni, mögötte Crutchlow, Espargaro és Iannone zárták a TOP 10-et.

A három szabadedzés összesített eredménye alapján automatikusan továbbjutott a kvalifikáció második szakaszába Lorenzo, Marquez, Dovizioso, Pedrosa, Redding, Smith, Rossi, Crutchlow, Pol Espargaro és Iannone, míg további két továbbjutó helyért fog megmérkőzni a Q1-ben Vinales, Aleix Espargaro, Petrucci, Hernandez, Laverty, Barbera, Baz, Bautista, Miller, Hayden, Di Meglio, De Angelis, Abraham és Corti.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr137743282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása