FORMULA E - AZ E.DAMS SÖPÖRT AZ UTOLSÓ TESZTNAPON

cnp0ws2uyaac81y.jpg

Az e.Dams Renault óriási fölényével zárult a Formula E második idényének előszezoni tesztsorozata. Pályán volt az Andretti és a Trulli csapat is!

A hatodik, egyben utolsó előszezoni tesztnap elején egyperces néma csenddel tisztelegtek a hajnalban eltávozott Justin Wilson emléke előtt a Formula E összes mai résztvevője.

Az e.Dams Renault franciája, Nico Prost már a délelőtt folyamán megfutotta az elsőséghez bőven elegendő 1:30.513-as körét, melyet már senki sem tudott felülmúlni, még svájci csapattársa, Sebastien Buemi sem, a tavalyi ezüstérmes három tizeddel ki is kapott. Buemit a 3-4. helyen Jerome D'Ambrosio és Bruno Senna követte.

A Virginhez átnyergelő Jean-Éric Vergne a hatodik lett, míg 1997 Forma-1-es világbajnoka, Jacques Villeneuve ma a 9. legjobb időt autózta, most már egyértelmű, hogy a kanadai sokat javult, hiszen az első tesztnapokon rendre az utolsó helyeket foglalta el.

Azonban az Andretti és a Trulli csapatnál megtört a jég, és ki tudtak gurulni a pályára. Igaz, előbbi az éjszaka során úgy döntött, hogy odébb tolja saját erőforrást és négysebességes váltóját, és visszatér az első idényben mindenki számára kötelező McLaren-hajtáslánchoz. Az amerikai istálló autóival Simona de Silvestro és Robin Frijns átlagosan 34 kört teljesítettek fejenként, a svájci 11., a holland 8. lett. A Trulli istálló ugyan nem tett ekkora előrelépést, de Liuzzi legalább 7 installációs körig eljutott.

A Formula E-szezon október 17-én indul, Pekingben.

A hatodik tesztnap végeredménye:

fe_teszt.png 

Fotó: Donington Park / Twitter

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr277734396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása